Всички производители на смартфони твърдят, че мобилните устройства запазват около 80% от капацитета на батериите след 500 цикъла на зареждане – тоест, след две години активно използване.

Но експертът на ZDNet Адриан Кингсли-Хюз проведе собствено изследване и заяви, че причината за все по-бързото разреждане на смартфоните е безжичното зареждане на батериите.

По време на изследването се изясни, че абсолютно всички смартфони, зареждани чрез Qi стандарта, след това започват да се разреждат много по-бързо. Експертът каза, че за половин година неговият iPhone е преминал цели 135 цикъла зареждане-разреждане. Това означава, че след година – година и половина, той ще трябва да бъде заменен. Друг въпрос е забавянето на айфона с износването на батерията. Ако се използва обикновено жично зареждане, включително и бързо, то телефонът би издържал по-дълго и би се зареждал по-рядко.

Експериментите показаха, че смартфонът, зареждан с безжично зарядно, се разрежда с 15-20% по-бързо в сравнение с жичното зареждане. Адриан съветва всички, включително притежателите на iPhone 8 и iPhone X, да се откажат от използването на безжично зареждане.

Разбира се, всичко това важи не само за смартфоните на Apple, но и за всички други телефони, независимо дали са произведени от Samsung, LG, Sony или някой друг.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
проповDavepedro Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pedro
pedro

Дайте Нобелова награда на Адриан Кингсли-Хюз за физика!

Dave
Dave

Интересно моят Ноут 2 (предшественик на S3) го зареждам само на безжично зарядно и нямам никакви проблеми а още съм с оригиналната батерия.

пропов
пропов

Бе много скучаещи „учени“ се навъдиха напоследък. Скоро очаквам някой да изследва в продължение на поне 2 години Зеленият хайвер. Ама и нашите журналя преписват къде квото видят. Ората искат да има…те това е 😉