Белгиец има план как да ползваме смартфоните си безплатно

2
16

Съвсем наскоро докладвахме за данните от проучване сред американските потребители, които показаха, че средната месечна сметка на собствениците на iPhone е повече от $100. Действително смартфоните увеличиха неколкократно парите, които плащахме на мобилните оператори. Един белгиец на име Франк Бекърс от фирмата Mobile Vikings има идея как сметката ни за телефона не само да намалее значително, но и „да достигне нулата“.

Идеята на Бекърс е следната: местни фирми ще „плащат“ сметките за телефона на хората, които си купуват от техните продукти. Това ще става на базата на мобилна система за вписване (подобна на тази във Foursquare). Когато собствениците на смартфони се впишат в даден търговски обект или магазин, те ще получат ваучер с отстъпка. След като се възползват от ваучера ще получат така наречените „Viking точки“, които ще могат да се обменят за допълнителни минути разговори, съобщения или, в идеалния случай, за мобилен трафик. 10 точки ще се равняват на едно евро.

В момента 160 хиляди потребители използват услугата в Белгия. Бекърс обаче иска да я разшири, затова по-късно тази година ще пътува до Силициевата долина, където се надява да намери инвеститори. Предприемачът вярва, че този бизнес модел може да се окаже изключително полезен не само за потребителите, но и за собствениците на местни търговски обекти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари