16.1 C
София

Белият дом обмисля използването на смартфони на Samsung и LG вместо на BlackBerry

Най-четени

Както е известно, понастоящем компанията BlackBerry се намира в доста затруднено положение. Преходът към новата платформа и смартфоните Z10 и Q10 не оправда надеждите на канадския производител. Единствените сегменти, където BlackBerry все още запазва донякъде своите позиции, са корпоративният пазар и правителствените организации.

Ресурсът The Wall Street Journal обаче съобщава, че е напълно възможно в близко бъдеще компанията да загуби немалко клиенти и от тези пазари. По-конкретно става дума за Белия дом, който вече тества смартфони от южнокорейските производители Samsung и LG като основни апарати, които да използва американското правителство. Изданието обаче уточнява, че засега програмата все още се намира в твърде ранен стадий и е прибързано да се правят каквито и да било заключения.

Участие в тестовете взема и Министерството на отбраната на САЩ. Любопитното е, че прессекретарят на LG заяви, че не му е известно компанията да участва в подобна пилотна програма на американското правителство. На свой ред представител на Samsung също е отговорил уклончиво на въпросите на изданието. Източникът подчертава специално, че в тестовете не участват смартфони iPhone.

Междувременно, преди няколко седмици главният изпълнителен директор на BlackBerry Джон Чен е посетил Белия дом с цел обсъждане с правителството на по-нататъшното използване на продуктите на канадската компания.

Ще припомним, че през миналия месец BlackBerry представи новия смартфон Z3, разработен в рамките на нова програма за сътрудничество съвместно с Foxconn. Смартфонът ще се продава на цена, по-ниска от 200 щатски долара.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини

0
Какво мислите? Добавете коментар.x
()
x