Бивш СЕО на Apple ще прави смартфони за Индия

0
20
Стив Джобс и Джон Скъли

Бившият Главен изпълнителен директор на Apple Джон Скъли възнамерява да представи нова марка смартфони на индийския пазар. На този етап, обаче, информацията си остава слух, тъй като Скъли все още не е дал коментар по темата. Според източниците, въпросната компания, чието име все още не знаем, ще бъде ръководена от Аджай Шарма – бивш шеф на отдела за смартфони на Micromax както и на индийското подразделение на HTC.

Източниците твърдят още, че от компанията ще пуснат линия смартфони, както и няколко телефона с по-скромни характеристики, като първият продукт се очаква на пазара още през април тази година. Новият бранд ще бъде финансиран от сингапурската компания Inflexionpoint, на която Скъли (както се досещате, съвсем не случайно) е съосновател. Що се отнася до Шарма, според информацията, той вече е готов с основния екип от хора, които ще му помогнат да разработят бранда докрай.

Заплануваните смартфони ще бъдат пуснати на пазара на цени между 5000 и 15 000 рупии. Трудно е да се каже, обаче, дали устройствата ще имат шанс за успех, тъй като индийският пазар е изключително богат на производители и разпространители на бюджетни мобилни телефони.

Някои индийски анализатори, все пак, са на мнение, че дори телефоните на новата компания да не се отличават по нищо от конкуренцията, пак ще се намери място и за тях. Действително, търсенето на смартфони в Индия расте главоломно. Според компанията IDC, доставките на смартфони в страната са нараснали от 16,2 милиона през 2012 година до 44 милиона през 2013-та.
 
 
0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари