Болшинството мощни Android-смартфони ще работят с чиповете на Qualcomm

0
35
Американската компания Qualcomm получи лъвския пай от поръчките за доставка на процесори за Android-смартфоните от високо ниво през 2016 година. Става дума за апаратите на такива известни брандове, като Samsung, HTC, Sony Mobile, LG Electronics и Xiaomi.

Тези компании са решили да използват флагманския чипсет Qualcomm Snapdragon 820 в своите устройства, съобщава тайвански информационен портал, позовавайки се на източници от индустрията.

Според тях, с пускането на новата платформа Qualcomm успя да върне доверието на клиентите. Преди чипсета Snapdragon 810 имаше доста критични отзиви, дължащи се на проблеми с прегряването, в резултат на което Samsung се отказва от него в полза на своите процесори. В Snapdragon 820 тази неизправност вече е отстранена: разработчиците са подобрили не само икономичността, но и производителността на чипсета, казват събеседници на изданието.

Към настоящият момент, Qualcomm е получила поръчки за използването на Snapdragon 820 в повече от 70 модела смартфони и терминални устройства. Първата вълна от тези продукти ще постъпи на пазара през първото тримесечие на 2016 година.

По информация на източника, Samsung и HTC ще представят обновени флагмани в периода януари-март 2016 г., а LG и Sony ще направи това във второто календарно тримесечие.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари