Google представи предварителна версия на браузъра Chrome, в която е реализирана възможност за много бързо сваляне на големи файлове.

През месец май тази година Google представи голямо обновяване за Chrome за Android, улесняващо работата с препратките. След това, през юни, разработчиците реализираха функционалността картина в картината, която се появи в операционната система Android 8.0 Oreo и дава възможност за гледане на видео върху всички останали приложения на смартфона. Миналата седмица в браузъра бе въведена функционалността Smart Text Selection за интелигентно маркиране на текст, а днес се появи информация за още едно нововъведение.

В бета версиите Chrome Dev и Chrome Canary за смартфони и таблети се появи нова функция за бързо сваляне на големи файлове, която ускорява процеса два-три пъти.

Ако тегленето на даден файл продължи повече от 2 секунди, новият браузър разделя задачата на три отделни потока и изтеглянето на файла чрез Wi-Fi или LTE се ускорява 2-3 пъти. Тестовете на потребителите показаха голяма разлика в изтеглянето на файлове с голям размер.

За да се включи тази функция е необходимо инсталирането на Chrome Beta, който вече го има в Google Play, а след това в адресния ред да се въведе chrome://flags#chrome-parallel-download.

Браузърът има нужда от няколко секунди, за да активира тази настройка.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари