Британските телекоми T-Mobile и Orange обединяват мрежите си

1
75

Клиентите на британските мобилни оператори T-Mobile и Orange скоро ще могат да използват мрежите на двете компании, тъй като телекомите обявиха, че смятат да слеят своята комуникационна структура. Информацията предаде BBC.

Този ход е първият след обединението на двата оператора, които имат общо 30 милиона потребители. Споделянето на мрежовите ресурси ще бъде ограничено само до мрежите, използващи стария тип 2G сигнал. Това означава, че клиентите, които използват основно мобилен интернет няма да се възползват от много предимства.

Според анализаторите, компанията която ще извади най-голяма полза от сделката е T-Mobile. Това се дължи на лошото покритие, което има телекомът в югоизточната част на Англия. Сливането на мрежите решава този проблем напълно.

„Разширението на мрежовото покритие е най-важната част от сделката между T-Mobile и Orange.”, е заявил Шон Колинс от анализаторската фирма CCS Insight.

Засега мрежите ще останат формално разделени, но потребителите на двата мобилни оператора ще могат да се абонират за услугата „безплатен роуминг”. Практическото влизане в сила на споразумението за обединяване на мрежите става на пети октомври. След тази дата, ако потребителят изгуби сигнала на единия оператор телефонът автоматично ще превключи към мрежата на другия. На същия принцип работят мобилните телефони когато притежателят им е в чужбина.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари