”Булсатком” получи лиценз за GSM оператор

8
51

Днес Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) даде на „Булсатком“ лиценз за GSM оператор. С това компаниите – доставчици на мобилна телефония на българския пазар стават общо четири.

Стойността на лиценза е 19 млн. лв., които вече са платени, предаде БГНЕС.

Собственикът на „Булсатком“ Максим Заяков каза, че компанията няма да се стреми към голям пазарен дял, а ще предлага пакетни услуги. Компаниите – доставчици на мобилна телефония на българския пазар стават общо четири заедно с останалите три оператора – „Виваком“, „Мобилтел“ и „Глобул“, съобщава dir.bg.

От новолицензираната компания обявиха, че ще стартират услуги за клиенти преди края на 2013 г., каквото е и задължението й по закон. Така тя ще може да предлага и мобилни услуги, използвайки вече набраната си база абонати на телевизия и интернет и предлагайки обвързване на трите услуги, както вече правят „Виваком“ и „Мобилтел“.

Даването на лиценза идва в разгара на конфликта между „Булсатком“ и телевизиите bTV и TV7. Днес от „Булсатком“ обявиха, че са изпратили „ново предложение до изпълнителния директор на ТВ „Седем“ ЕАД Николай Бареков за продължаване на преговорите“. От компанията предлагат „обособяване на отделен пакет на каналите TV7 и Super 7, с отделна такса, като 35% от нея да остава за телевизията“.

Преди седмица bTV спря сигнала, както и предаването на всичките си програми към „Булсатком“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари