fbpx
9.8 C
София

Бъг застрашава сигурността на данните при смартфоните

Най-четени

Специалисти от Мичиганския университет са намерили бъг, който позволява да се компрометира информацията, която получават и изпращат потребителите на смартфони, свързани със световната мрежа. Съществува възможност информацията да бъде прехваната от злонамерени лица, които да я подслушат или подменят с някаква друга, предаде Phonearena.com.

Ако пропускът в сигурността бъде експлоатиран това ще доведе до вълна от успешни фишинг атаки, заблуждаващи съобщения и други измамни практики. Учените, които са открили проблема уточняват, че в основата му е начинът по който работят защитните стени, използвани от мобилните оператори. Колкото повече проверки на информацията правят те, толкова повече от конфиденциалните данни биха могли да изтекат в грешни ръце.

Специалистите са установили, че десетки телекоми са уязвими за проблема. Те използват файъруоли, произведени от Check Point, Cisco и Juniper.

Все още няма достатъчно информация, за да се установи какви са точните мащаби на проблема, но е очевидно, че такъв има и той не е никак малък. Предполага се, че най-уязвими са потребителите с Android телефони, докато хората с Windows Phone и iOS не би трябвало да са застрашени, поради затворения характер на тези системи, който не позволява изпълнението на нелегитимен код.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини