Не много продължителната автономна работа на смартфоните, производителите се опитват да компенсират с бързото зареждане.

Huawei отдавна работи в това направление и се очаква да бъде една от първите компании, която ще предложи нови решения в тази област. Първото зарядно устройство от новия тип с повишена мощност бе забелязано в базата данни на китайския регулаторен орган 3C (China Quality Certification Center).

В сертификационните документи на 3C се появи ново устройства, обозначено като HW-100400C00. Налични са и основните характеристики на това зарядно. Поддържат се няколко режима на работа, при единия от които зарядното дава 40 W мощност. В този режим зарядното подава напрежение 10 V при ток до 4 A. Това е двойно повече от мощността на стандартното зарядно (22 W), с каквото се продават флагманските смартфони на Huawei от серията P20.

Не е изключено предстоящият флагмански смартфон Mate 20 да поддържа подобни 40 W зарядни. Предполага се, че с негова помощ, зареждането на акумулаторната батерия ще става за не повече от 30 минути.

Да си припомним, че смартфонът Huawei Honor Magic, излязъл през 2016 година, поддържаше бързо зареждане в режим 5V/8A. Този телефон се зарежда от 0 до 100% само за 45 минути.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари