Бъдещите телефони Nokia няма да имат оптика Carl Zeiss

1
100

Едно от най-очакваните събития в началото на 2017 година бе завръщането на бранда Nokia на пазара за смартфони. Това стана още в края на 2016 година, когато в Китай излезе пробния модел на Nokia 6, но пълноценното завръщане на бранда се състоя по време на мобилния конгрес MWC 2017 в Барселона.

Но представените нови мобилни устройства имаха малко общо с онази Nokia, която мнозина и до сега обичат и харесват. В новите Нокии дори няма да присъства фирмената оптика Carl Zeiss.

Тази информация бе потвърдена в официалния акаунт на Nokia Mobile в социалната мрежа Twitter. Оказа се, че новите смартфони Nokia няма да имат нито оптика Carl Zeiss, нито технологията PureView, която остана в Microsoft. Някои технологии и патенти Microsoft си остави за себе си, надявайки се да ги използва в собствените си бъдещи устройства с бранда Surface.

Продажбите на новите Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 и възобновената Nokia 3310 започват тази пролет. Триото смартфони работи под управлението на операционната система Android и участва в бюджетния и средния ценови сегменти. Дизайнът на тези смартфони не е нещо особено, но те имат чист Android 7.0 с лаунчера Pixel и гласовия асистент на Google. Новата Nokia 3310 е силно променена и има съвсем друг дизайн.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мартин
Мартин

ОТПАДАТ