Бюджетната Asha – един от най-хитовите смартфони на Nokia

0
31

Вчера ви съобщихме новината за рекордния за последните девет месеца ръст от 18% на стойността на акциите на Nokia. Анализаторите обясниха подобряващото се положение на финландската компания с добрите им продажби на смартфони от линията Lumia. Те обаче може би забравят един друг телефон, който не принадлежи към тази линия, но въпреки това се радва на доста голям интерес от страна на потребителите.

Става въпрос за нискобюджетния Asha, който, според данни на Nokia, се е продал около 9,3 милиона пъти през четвъртото тримесечие. Ако направим бързо изчисление, ще видим, че продажбите на Asha са повече от двойно по-високи от тези на моделите Lumia, които, напомняме, са реализирали 4,4 милиона продажби за същия период. И още нещо: продадените модели Asha през четвъртото тримесечие са също с около 50% повече от тези продадени през предишното.

Голяма част от тези продажби, разбира се, са реализирани в развиващите се пазари. Същите тези пазари обаче могат да се окажат печелившият коз за Nokia. На финландската компания ще й е доста по-трудно да конкурира Apple или Samsung на пазара за високобюджетни телефони, но може да реализира доста добри продажби в развиващите се икономики.

Asha – смартфон с операционна система Series 40 OS – се продава най-добре в Индия, Източна Европа, Африка и Латинска Америка.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари