Бяха разкрити неподозирани подробности за разработката на първия iPhone

0
38

Съоснователя на Apple Стив Джобс е планирал да оборудва iPhone 2G с допълнителния бутон „Назад“, както при Android. За това съобщава BGR, позовавайки се на откритие в книгата The One Device: The Secret History of the iPhone, която е пусната в продажба от 20 юни.

Авторът Брайън Мерчант е говорил с инженерите и дизайнерите на Apple, участвали в разработването на оригиналния iPhone. В нея са описани по-рано неизвестни факти от историята на създаването на iPhone 2G.

По думите на Имран Чаудри, който работи в Apple от 19 години, Стив Джобс е искал да добави в iPhone два основни бутона — „Home“ и „Назад“. Вторият бутон, според идеята на съоснователя на Apple е бил необходим за по-лесна навигация. Чаудри обаче успешно е оспорил това решение, оставяйки само „Home“.

„Част от проблемите на другите смартфони се състои в това, че много от функциите, буквално са погребани в някакви менюта; те са прекалено сложни. Бутонът „Назад“ можеше да усложни работата“ — спомня си Чаудри думите, които е казал Джобс.

Първият iPhone бе представен на 9 януари 2007 година, а продажбите му започнаха на 29 юни. Работата по устройството е започнала още през 2004 г. и се е провеждала в условията на строга тайнственост. През цялото време са били продадени около седем милиона смартфона.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за