Какво ще стане, ако телефонът ви от Samsung изпрати някои … лични снимки на вашите контакти, без да знаете?
Това е, от което една група потребители на Reddit се притесняват включително и един, който твърди, че новият му Samsung Galaxy S9+ е изпратил цялата си галерия на приятелката му, докато е спял, а друг, който казва, че същото се е случило с неговия Galaxy Note 8.

Samsung съобщава, че активно разглежда въпроса, но все още не е ясно защо това се случва или колко широко може да се разпространи проблема, особено ако е вярно, че тези снимки се изпращат без да оставят никакви записи.

Reddit потребителите бързо посочиха, че най-засегнатите телефони досега изглежда са на оператора T-Mobile, който наскоро бе ъпдейтнал софтуера на потребителите с опцията Google RCS за „усъвършенствани съобщения“. Целта на RCS (Rich Communication Services) е да подобри остарелия SMS протокол с нови функции като по-добро споделяне на медийно съдържание, индикатори за писане и четене на разписки. Има и публикация в собствените форуми на Samsung за бъгове с актуализацията на RCS, но нямаме потвърждение дали точно тези бъгове предизвикват нежеланата комуникация.

Проблемът също съвпада с нова версия на приложението Samsung Messages, която може да е свързана с актуализацията на RCS или да не е. Ако случайно и вие сте засегнати, можете да опитате да използвате друго приложение за текстови съобщения и/или да отмените разрешенията за снимките на приложението Samsung Messages.

„Ние сме наясно с докладите по този въпрос и нашите технически екипи работят по него. Заинтересованите клиенти се насърчават да се свържат с нас директно“, гласи изявлението на Samsung.

T-Mobile съобщава, че това „не е проблем на T-Mobile“, добавяйки, че потребителите ще искат да се свържат със Samsung по този въпрос.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари