От края на миналата седмица компанията Grayshift предлага програмата GrayKey, която може да хакне всеки iPhone, включително и смартфоните с iOS 11.

Експертите продаващи този интересен софтуер, са разкрили в операционната система няколко критични уязвимости, благодарение на които без проблеми проникват в смартфоните на Apple.

Базовата версия на GrayKey струва $15 000 и предоставя 300 хаквания на iPhone, работещ под управлението на iOS 11. Смартфонът трябва да е включен към интернет и трябва да се намира в ръцете на атакуващия. Но има и друга версия.

Ако се закупи усъвършенстваната версия на GrayKey, продавана за $30 000, броят хаквания на iPhone, предлаган от нея, е неограничен. Интересното е, че в мобилното устройство може да се проникне, без телефонът да има връзка с Глобалната мрежа. Експертите по информационна безопасност считат, че GrayKey ще се окаже крайно интересен за специалните служби на САЩ и други държави.

Grayshift не съобщава никакви подробности за своя софтуерен инструмент. Публикувана е само обща информация. Съобщава се, че GrayKey в автоматичен режим с много висока скорост подбира паролите, за да получи достъп до iPhone. Програмата работи и при заключен смартфон. Но не се знае дали тази информация не е подвеждаща.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
ПенчоPraskoboboboob Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
boboboob
boboboob

Ами за ко тогаз говедата ги сканират и рекогнайзват щом не помага?
Пък и новите коли при това от доста висок клас ги отключват с телефони вече.
За 15000 можеш да отключиш Майибах бот 😉
Като гледам колко му е акъла на средностатистическия бот, вече отдавна е в матрицата 😀

Prasko
Prasko

Хандройда за 15 мин се отключва

Пенчо
Пенчо

и защо някой би дал пари да види идиотски снимки на овяхнали салати, домашни любимци и други глупости на типичните жендърфон портебители?