Взимат телефоните на индийски булки за да намалят разводите

0
33

Младоженките в индийския щат Пенджаб получиха официално предупреждение, че прекалено честата употреба на мобилни телефони може да съсипе брака им. В страната се заформя истински сблъсък между традиционната култура и новите технологии, предаде Mobiledia.

Предупреждението към булките е отправено от Punjabi State Commission for Women (PSCW). Комисията е отправила искане младоженките да намалят телефонните разговори за да спасят совите бракове. По данни на държавната институция, повече от 40% от жените в Индия, които обмислят развод го правят защото мъжете им ги подозират в изневяра, заради постоянното висене на телефона.

Реакцията на жените е била смесена, като е станало ясно, че между младото и по-опитното поколение има значително разминаване в мненията. Жените с дългогодишни бракове не отдават голямо значение на високите технологии и са по-склонни да се лишат от мобилните си телефони в името на заздравяването на своя брак. При младите булки обаче, нещата не стоят по подобен начин.

PSCW са съобщили, че при тях идват множество съпрузи или техни роднини, които се оплакват, че жените говорят прекалено много с други мъже по телефона и изтъкват това като причина за развод.

Журналистката Панкхури Бала работи в модно списание. Тя споделя, че цялата история с разводите и мобилните телефони е една голяма смешка.

„Всеки ден ми се налага да провеждам поне по 7-8 телефонни разговора, които са свързани с работата ми. Това не означава, че имам извънбрачна връзка с някои от хората, с които говоря.”, е мнението на Бала.

В Индия все още е масова практиката родителите да уреждат браковете на децата си. Това води до поддържането на множество тайни връзки с бивши гаджета, което обяснява и масовата параноя по повод на телефонните разговори.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за