Смартфонът Galaxy Note 4 излезе на пазара още през 2014 година и оттогава с него няма никакви проблеми. Въпреки това, Samsung реши да изземе над 10 000 акумулаторни батерии от тези мобилни устройства, които прекалено много се нагряват, което може да доведе до самозапалване и дори до взрив.

Засега Samsung иззема над 10 000 батерии за Galaxy Note 4, но само в САЩ, като могат да бъдат връщани само мобилните устройства, възстановени в рамките на застрахователната програма на компанията FedEx Supply Chain. Всичко започна с това, че в една от партидите на този флагман от 2014 година са използвани някакви други батерии, за което се казва в официалния сайт на комисията по безопасност на американските потребителски стоки.

Оказа се, че тези батерии за Galaxy Note 4 не са съвсем безопасни за потребителите, като за тези три години не е имало нито един случай на самозапалване или взривяване. Компанията FedEx Supply Chain, застраховала мобилните устройства, вече стартира уеб-сайт с име Exchange My Battery, в който подробно е описана ситуацията и какво може и следва да се направи.

В сайта се казва, че притежателите на Galaxy Note 4 могат да напишат писмо до компанията, в което да приложат информацията за своето мобилно устройство, след което безплатно ще бъде изпратена нова батерия и специално пликче за утилизация на старата. Замяната на батерията е лесна и може да се направи от всеки.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари