Google Duplex е нова функция за резервация, която значително улеснява работата на хората с различните онлайн услуги.

Google продължава да усъвършенства работата на виртуалния помощник. Около 80% от диалозите с реалния оператор се осъществяват автоматично, без да се намесва оператор на Google. Но интернет гигантът продължава да работи върху Google Duplex, понеже счита, че останалите 20% са твърде много.

Изглежда че не всички в детайли разбират работата на Duplex и Google публикува специален клип, показващ пример за използването на Duplex.

Клипът показва Ана – потребител със смартфон на Android. Ана поръчва на Duplex да запази маса в ресторанта El Cocotero за 7 часа вечерта. В отговор Duplex пита, дали да се опита да резервира маса за 20:00 часа, ако към 19:00 всичко е заето. Ана се съгласява, след което Duplex казва, че ще позвъни в заведението и след около 15 минути ще и съобщи резултата.

След това асистентът звъни в заведението и се представя като помощника на Ана. Операторът казва, че за 19:00 часа няма места и предлага маса за 20:00 часа. На въпроса, колко места да бъдат запазени, асистентът отговаря, че е необходима маса за двама и записва резервацията на името на Ана. Тя от своя страна получава съобщение за извършена успешна резервация.

Изглежда удобно.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
TGR Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
TGR
TGR

Представям си, как този AI се опитва да се разбере за нещо с някоя лелка от държавната администрация / машина
:-P:-)=-O