Видео демонстрира HDR способностите на камерата в Galaxy S5

0
31

И друг път сме говорили за снимачните възможности на флагмана Samsung Galaxy S5, които го правят един от най-добрите смартфони за любителя – фотограф. Samsung, обаче, не спират да ни убеждават в качествата на камерата му. Днес компанията публикува видео демонстриращо HDR възможностите на Galaxy S5.

Както вероятно знаете, HDR е технология позволяваща ни в един и същи кадър да експонираме оптимално както светлите, така и тъмните участъци. По принцип, при измерване на светлината избираме стойността или на обектите в сенките или на по-осветените. Ако изберем да мерим върху обектите в сенките, по-светлите обекти ще „изгорят“. Ако пък изберем да мерим върху осветените обекти, тези в сенките напълно ще се изгубят. HDR се опитва (главно чрез комбиниране на кадри направени при различни измервания) да се справи с този проблем, показвайки ни в крайния кадър както осветените, така и тъмните обекти.

Видеото, което можете да гледате най-долу се нарича Sunrise to Sunset („От изгрев до залез“) и представя един ден в италианския град Триест. Обърнете внимание как под яркото обедно слънце обектите в сенките все пак се различават или как се виждат прозорците на сградите заснети на фона на залязващото слънце.

Не очаквайте, разбира се, някакво изумително качество – все пак говорим за камерата на смартфон! Освен това, видеото е заснето от професионалисти (а на края пише дори, че част от кадрите са обработени!)  – повечето от нас едва ли ще постигнат подобни резултати. Обърнете внимание, също, че видеото е твърде стабилно за заснето със смартфон без оптична стабилизация на образа. Това по всяка вероятност се дължи на факта, че операторът е използвал специални стабилизиращи конструкции.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари