Видео на Samsung демонстрира преимуществата на AMOLED дисплеите пред LCD

0
103

Samsung публикува видеоклип, в който показва преимуществата на AMOLED дисплеите пред дисплеите с LCD матрици. Южнокорейската компания използва предимно дисплеи с органични светодиоди, докато LCD дисплеите се използват в iPhone и в мобилните устройства на други производители.

 

Samsung подчерта, че главното преимущество на AMOLED дисплеите е 100% покритие на RGB цветовото пространство. По този начин дисплеите с AMOLED екрани показват по-наситени и естествени цветове. Тези дисплеи показват такива цветови отенъци, които са извън пределите на течнокристалните матрици.

Дисплеи с AMOLED екрани се използват в смартфоните на Samsung от среден и висок ценови клас; използват се и от други производители на мобилна електроника. Според появилата се в уеб-пространството неофициална информация, Apple ще осъществи преход към AMOLED дисплеи през 2017 година.

 

Тиражират се два сценария за развитието на iPhone, в зависимост от наличния брой дисплеи. Ако AMOLED матриците са достатъчно, то през 2017 година заедно с новия 5,8-инчов iPhone, технологичният гигант ще предложи и 4,7-инчова версия. Но ако производителите не успеят да удовлетворят поръчките, то през 2017 година Apple ще представи 4,7 и 5,5 инчови iPhone с LCD екран плюс трети 5,8-инчов модел с AMOLED дисплей.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари