Видео показва работата на HarmonyOS 2.0 – новата операционна система на Huawei

7
4878

В края на 2020 година китайският технологичен гигант Huawei представи бета версията на операционната система HarmonyOS 2.0 за няколко модела смартфони. Потребителите могат да инсталират тази ОС вместо Android, а сега някой от тях започнаха да публикуват видеа, на които е показана работата на новата HarmonyOS.

Според това видео, HarmonyOS 2.0 не се различава особено много от фирмения потребителски интерфейс EMUI, което не е за учудване, понеже в новата операционна система има някои елементи на Android, както и фреймуърк, даващ възможност за стартирането на Android приложения без да бъдат направени каквито и да било промени в техния код. Приложенията за Android в средата на HarmonyOS 2.0 работят съвсем по същия начин като в операционната система на Google.

Бета версията на HarmonyOS 2.0 излезе за смартфоните Huawei P30, P40, P40 Pro, Mate 30, Mate 30 Pro и Mate 30 Pro 5G, както и за таблета MatePad Pro. Към днешен ден тя активно се тества в Китай както от специалистите на Huawei, така и от различните разработчици.

Huawei качи сорс-кода на HarmonyOS 2.0 в китайския налог на GitHub – платформата Gitee, а на разработчиците са предоставени най-различни помощни програми и спомагателен софтуер за създаване и оптимизация на приложенията за тази платформа. HarmonyOS е съвместима и вече се инсталира в други устройства – телевизори за компютри, смарт часовници за битова техника и т.н. Всички тези устройства могат да си взаимодействат едно с друго в единната екосистема на HarmonyOS.

3.4 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари