Вече знаем, че гамата P40 и P40 Pro на Huawei е планирана за глобален старт и продажби, въпреки пълното блокиране на услугите на Google, както и всички други услуги, компоненти и разработки собственост на американски компании. Последното потвърждение за това е от вчера в публикация в социалната мрежа Twitter за това какво планира китайския технологичен гигант за предстоящия флагман.

Сега, изглежда китайския сайт за ревюта на джаджи GizChina получи достъп до изтекли рендери, които целят да ни покажат първия детайлен и реален поглед това какво точно ще представлява Huawei P40 Pro – дори и да виждаме телефона само в профил.

Въпреки че изображението по-горе е с ниска разделителна способност и донякъде пикселизирано, сме в състояние да предположим няколко основни неща за дизайна на смартфона, които придават по-голяма тежест на гореспоменатия пост в Twitter, публикуван от известния лийкър Yash Raj Chaudhary.

В публикацията се заявява, че Huawei P40 Pro ще има същия OLED дисплей тип „водопад OLED“ (Waterfall OLED), който видяхме в тазгодишния късен флагман Huawei Mate 30 Pro и можем ясно да отличим, че горният рендер показва телефон с точно такъв извит екран.

Също така можем да забележим и доста значителна неравномерност на камерата на телефона, което ни кара да вярваме, че може да става въпрос за камера Leica Penta, както е споменато в списъка със спецификациите на Chaudhary. По-конкретно става въпрос за мощния сензор Sony IMX686 1 / 1,7 инча с OIS, заедно с 20MP ултра широка камера, 12 MP (Periscope) телеобектив, макрокамера и ToF сензор.

Горе-долу с това се изчерпва информацията, която можем да извлечем от изтеклия рендер. Ако се вярва на изображението, Huawei P40 Pro ще има бутон за захранване и контрол на силата на звука на десния си ръб – точно както P30 Pro. Вероятно няма да чуем нищо по-конкретно до началото на новата година. Въпреки това обаче, този изтекъл рендер е наистина приятна порция информация, която определено има потенциала да ни развълнува какво да очакваме от Huawei P40 Pro.

Софтуерното осигуряване

Както вероятно вече почти всички знаят, последните флагмански модели на Huawei нямат достъп до услугите на Google и някои базови компоненти на мобилната операционна система Android, макар и да имат право да работят с основната ѝ версия без всички софтуерни решения, които попадат под ножа на забраната на САЩ на Huawei и редица други технологични компании. Към момента, Huawei Mate 30/ 30 Pro работят именно без услугите на Google и е наистина интересно да видим статистиките са продажбите на тези устройства, които от своя страна могат да ни дадат представа какъв успех да очакваме от Huawei P40 Pro.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
шматка
шматка

от страни прилича на s10 😀