Вижте кои са най-полезните нови неща в Samsung Galaxy Note 10+

Използвахме го в продължение на няколко дни и успяхме да се уверим във възможностите му в работата "на терен"

4
2481

След една от най-горещите технологични премиери през лятото, преди дни новият Samsung Galaxy Note 10+ се появи в офиса ни за тест. И докато очакваме колегата да го тества подробно, решихме да споделим с вас първите си впечатления от новия фаблет на корейската компания, които придобихме по време на работата си с него.

Честно казано ни е малко трудно да отговорим на въпроса за кой е предназначен телефона. Със сигурност  предлагащ отлични хардуерни характеристики, голям екран, отлична камера и S-Pen, той може да влезе в полезрението на не малко професионалисти. Определено е апарат за работа, но пък ако вие не работите с телефона си, а го ползвате основно за разговори и забавление – трудно ми е да се сетя за модел на който по по-приятен начин съм гледал филм да речем. Или играл игри. Така че за кой е предназначен телефона е малко спорна тема.

Въпреки това, основните предимства на новия Galaxy Note 10 и особено на неговата + версия, могат да се усетят най-вече от професионалисти – в това число, хора които работят с текст, имат нужда от това да пишат по екрана със стилус, но също така имат нужда и големия размер на екрана, за да виждат цялата информация на едно място.

Ето някои от ключовите предимства, които със сигурност правят впечатление

1Живот на батерията и спецификации

В случай, че и вие сте като мен и ви се налага, независимо къде сте, постоянно да четете нещо от телефона си, а в не малко случаи и да пишете, ако екранът на телефона ви е пуснат по цял ден, то най-вероятно почти няма апарат, който да издържи цял ден на ползването.

С 4300 мАч батерията обаче, както и с възможността за бързо зареждане – нещата си идват на мястото. Жалко само, че 45W зарядно се продава отделно, но пък с него едно цяло зареждане на телефона трае само 30 мин. Другите характеристики на модела също не са за подценяване.

  • Android 9 Pie със Samsung One UI интерфейс
  • 7nm процесор
  • AMOLED Infinity-O екран
  • Яркост на дисплея до 1200 нита
  • 12GB RAM и 256 GB вградена памет

В нашия случай батерията е много ценна. Когато предаваме на живо, или записваме видео, тя бързо се разрежда. А понякога това да имаш батерия е решаващо дали ще качиш материала си първи.

2Оптимизации в S Pen

Каквото и да си говорим за спецификациите на модела обаче, отличителната черта на цялата Note серия е работата със стилуса S Pen. А тук той вече има някои интересни нововъведения, кояито го правят още по-полезен. Новите Air Actions, които позволяват да управлявате телефона без да докосвате екрана са отличен помощник когато показвате нещо на някой. А колко удобно е това да става от екрана на телефона ви. Лесно можете да покажете на колега къде да добави нещо, или кой абзац трябва да се редактира. Става и иначе. Но много по-бързо, когато просто рисувате отгоре.

3Нови бележки

Самите бележки вече са доста по-функционални. Каквото и да записвате вече много по-лесно можете да го трансформирате в текст, имат възможност да използвате различни цветове, след като сте написали нещо и най-ценното за мен – да конвертирате лесно бележките в Word или PDF файлове. С Note 10+ създаването дори на текстово съдържание не е много трудно. В нашия случай успяхме да редактираме и да напишем няколко новини без проблем.

4Връзка с Windows 10

Ако компютърът ви е с тази операционна система, то устройствата могат да работят буквално като скачени. Дублирането на екрана е най-малкото, с което работата ви може да се улесни, но също така всички нотификации, трансфер на снимки и файлове се извършва много по-лесно. Когато все пак се налага да ползваш лаптопа е много по-приятно когато телефонът ти се свърже лесно.

5Dex за PC

Платформата не е нещо ново и я познаваме от доста години, но в момента работи по-добре от всякога и има няколко нови много приятни функции. Само с един HDMI кабел можете да използвате телевизора във всеки хотел, или конферентна зала, така че да не е необходимо дори да носите лаптоп със себе си. В джоба си имате компютър, при това с никак не малки параметри. Ползването на офис и презентирането за нещо приятно и лесно.

6Камерата

Именно тя беше нещото, което не приемах много в Note 9. Тук нещата вече са се променили и камерата не само не е недостатък, но дори беше обявена официално за най-добрата на пазара в момента. Правенето на снимки при всякакви условия вече е много по-качествено, като това включва и прословутите нощни снимки, които до скоро липсваха.

Има не малко възможности при заснемане и на видео и обработката му, както в релано време, така и след като снимането приключи. В работата ни да речем Note 10+ е изключително полезен с възможностите си за снимане. Той има микрофон, който можете да се настрои така, че да получава по-ясно звука от далеч, както често се получава, когато снимаме различни събития. Много важна в подобен случай е и стабилизацията, която новият Note 10+ има, както и управлението със S Pen.

7Дизайн

Слагаме до на последно място, тъй като приемаме апарата като средство преди всичко за работа, но няма как да не отбележим, че той е много удобен. Това че има огромен екран по никакъв начин не ни притесни при работата с него, нито пък теглото му. И именно това е идеята. Той изглежда перфектно. Но този път, нито извития екран, нито нещо друго пречи на работата. Удобно е да го носите дори и в джоб. Няма проблем да ви се изплъзне. На практика е в очакване на всяка ситуация.

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари