Камерите във флагман серията на Samsung Galaxy, имат история на върховни постижения, но предизвикателството за тях беше да подобрят снимките в нощ режим и при ниска осветеност, както най-добрите устройства на конкурентите, Huawei P30 Pro и Google Pixel 3.

Специалният нощен режим в Note 10 и Note 10 Plus наистина преборва разликата между ден и нощ, поне що се отнася до снимките и видеоклиповете.

Функцията за специален нощен режим видяхме за първи път в модела Samsung Galaxy S10 с последната актуализация на софтуера, след дълго критикувания автоматичен нощен режим, който Samsung наричаше Bright Night Shot.

Камерите, наред с качествения дисплей и дългия живот на батерията, съставят водещите критерии, по които купувачите се водят при избора си на смартфона. Специалният нощен режим се превръща в задължителна функция за премиум телефоните.

Липсата на самостоятелен специален нощен режим беше един от основните недостатъци на Galaxy S10 в началото, при представянето му. Samsung настоя, че светлият нощен режим на Galaxy S10 ще направи снимките по-ясни, но според много професионални тестери и фотографи, това не се получи особено сполучливо.

Самостоятелният специален нощен режим, включва подобрен контраст, който обработва поредица от снимки при различни експозиции в една снимка. Има и разширен процес, който е по-бавен и е предназначен да изчертае детайлите от изображението, с което да намали „шума“ и изкривяванията.

С новия режим, снимки от рода на блестящо осветено нощно небе и ярки светлини при заснета натоварена улица през нощта са напълно възможни.

С новия нощен режим на Note 10, който вече е наличен и за телефоните Galaxy S10, ще трябва да задържите и да изчакате системата да направи желаната снимка, необходими са ѝ около пет секунди. Получената снимка ще бъде по-добра, детайлна и ярка. Текстовете и надписи уловени в снимките при ниска осветеност, също ще бъдат ясни и четливи.

В случая, специалният нощен режим на Galaxy Note 10, помага на Samsung да настигне своите конкуренти. Нощният режим има ефектът и да подобрява детайлите на фона, извън зоната на фокусиране.

В някои снимки направени с нощния режим, ще можете да правите и по-прецизни манипулации като например да направите тъмното небе, малко по-ярко. Единственото, което е добре компанията да коригира в следващите версии на апликацията за камерата, е че към момента няма брояч, който да отброява колко секунди да задържите телефона в желания кадър, за да се получи снимката сполучлива.

Какво очакваме?

Въпреки че Samsung не е надминал Google или Huawei, сегашният му нощен режим е изключително добро начало и това прави камерата по-завършена. С появяването на Pixel 4 и Mate 30 Pro тези конкуренти могат да въведат още по-добра фотография при ниска осветеност. Надяваме се, че следващият път Samsung ще отговори на тенденцията още по-бързо.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за