Виж каква е основната причина Galaxy S9 да не се продава добре

3
3957
Преди повече от месец в европейските магазини се появи флагманския смартфон Samsung Galaxy S9, получил най-доброто техническо оборудване и рекордно висока цена. Компанията-производител похарчи за рекламирането на този телефон рекордни суми пари.

Това е най-голямата инвестиция в реклама за цялата история на мобилното подразделение. Това обаче не помогна на устройството да получи повече продажби от своите предшественици – Galaxy S8 и Galaxy S7. Това бе съобщено още на 25 април 2018 година от анализаторите на Canalys.

Според редица експерти, основната причина за слабите продажби на смартфона Samsung Galaxy S9 е в преоценената преданост на феновете към продуктите. Южнокорейската корпорация сметна, че веднъж като Apple е поставила висока цена за своя iPhone X, то и тя може да постъпи така.

Въпреки това обаче, този „фокус“ не сработи. Все пак много купувачи на Samsung Galaxy S9 не са готови да дадат за него толкова пари. Ако цената е под $100-150, новият флагман ще се радва на голямо търсене. Продажбите може да са с 25-30% по-високи от сегашните, но уви това вероятно няма да се сбъдне.

Как ще постъпи Samsung през 2019 г., когато по рафтовете на магазините излезе Galaxy S10, засега не е известно. Може би, тя ще намали цената на апарата, а вероятно просто ще се опита да го направи по-привлекателен в очите на купувачите. Това ще се случи с нов дизайн, поддръжка на най-новите технологии и разработки, а също и изгодни условия за покупка.

Именно във връзка с цялата тази ситуация, представителите на южнокорейската корпорация умуват как по-добре да се продава смартфона Galaxy S9.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари