Виртуалната клавиатура Wrio с нестандартно разположение на буквите увеличава скоростта на въвеждане със 70%

3
180

Швейцарският стартъп Wrio представи нова виртуална клавиатура за смартфони. Нейна ключова особеност е нестандартното разположение на символите.

 

Според създателите, използването на софтуерната клавиатура Wrio увеличава скоростта за въвеждане на текст с 20-70% в сравнение с всички останали QWERTY-клавиатури. Специалистите на младата компания са се отказали от бутоните със стандартна правоъгълна форма и използват шестоъгълни иконки-бутони. По този начин виртуалните бутони са малко по-големи, но значително понижават грешките възникващи при въвеждането на текст.

 

Клавишът „Space“ е представен едновременно като два бутона в центъра на клавиатурата. Няма клавиш за изтриване на предишен символ и това става чрез плъзгане отдясно наляво върху пространството на софтуерната клавиатура. Ако при плъзгането пръста се задържи върху екрана на дисплея, изтриването на символи продължава. Възстановяването на изтритите по този начин знаци става чрез аналогично плъзгане в обратната посока. Под два от бутоните се намират осемте основни препинателни знака.

Създателите на клавиатурата Wrio подчертават, че само след две седмици използване на Wrio, потребителите ще забележат сериозно увеличаване скоростта на въвеждания текст. Клавиатурата поддържа 30 езика.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
0 Автори на коментарите
saentistdtktntc4 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
saentist
saentist

3€ без добавките, колкото и да е ще заобиколя.

dtk
dtk

Няма кирилица – значи не става.

tntc4
tntc4

Цитат:


Създателите на клавиатурата Wrio подчертават, че само след две седмици използване на Wrio, потребителите ще забележат сериозно намалявена на банковата си сметка…