Властите в САЩ разследват бавните ъпдейти на Android

2
29

Два от най-големите американски регулатора стартираха официално разследване относно забавянията на ъпдейтите за Android смартфони и в частност нередовните пачове по сигурността.

Федералната търговска комисия и Федералната комисия по комуникации отчитат повишаване на броя на уязвимостите, които заплашват сигурността на мобилната операционна система, и искат да разберат защо толкова често се случва пачовете и ъпдейтите за апаратите да закъсняват. Регулаторите дават за пример уязвимости като Stagefright, които могат да засегнат почти един милиард устройства, работещи с Android.

В рамките на разследването, комисиите са наредили на осем производители на мобилни устройства да предоставят информация за това как се справят с проблемите на сигурността при своите смартфони, таблети и други устройства. Имената на компаниите обаче не са оповестени публично.

“Пускането на пачовете за устройствата става със значителни закъснения, а старите апарати изобщо не ги получават”, посочват властите и коментират, че на Samsung бяха необходими повече от четири месеца, за да ъпдейтне миналогодишния си флагман Galaxy S6 до Android 6.0 Marshmallow.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Властите в САЩ разследват бавните ъпдейти на Android"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
extext
extext

трябва да има регламентация с тия ъпдейти – например 60 дни или производителя дължи обезщетение за телефони до 2 години.

_nib_
_nib_

Даже ми се струва че производителите ще предприемат следното-намаляваме цените на устройствата без да пращаме ъпдейти.Цените ще са достъпни така че ако искате телефон с по-нова софтуерна версия направо си купувате новия ни модел.

wpDiscuz