След като Apple призна, че нарочно забавя новите модели iPhone, неволно възниква въпросът, дали това не е разпространена практика и сред другите производители от лагера на Android. Сега се появи отговор на този въпрос.

Към днешен ден официални изявления по този повод публикуваха HTC, Motorola, LG Electronics и Samsung Electronic.

HTC и Motorola директно заявиха, че „това не е техен подход“ и те не се занимават с тротлинг на процесора при износване на батерията.

Веднага след тях подобни официални съобщения публикуваха LG и Samsung. Samsung каза: „Не, никога не сме правили подобно нещо и никога няма да постъпим по подобен начин. На нас не ни е все едно, какво мислят нашите клиенти„.

Коментарът на LG е доста по-голям:

„За Samsung Mobile, качеството на продукцията винаги е било и винаги ще бъде главната цел. Ние удължаваме технологичния живот на нашите устройства чрез редица комплексни мерки по безопасност. Използваме програмни алгоритми в регулирането тока на зареждане на батерията и по този начин намаляваме времето за зареждане. Ние не по никакъв начин на понижаваме производителността на процесора през целия жизнен цикъл на смартфоните“.

А Apple осъзна сложността на ситуацията и направи всичко възможно да изглади конфликта. Компанията от Купертино се извини и 2,5 пъти намали цената на замяната на батерията на iPhone. Но това едва ли ще спре съдебните искове.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари