Всеки телефон с WP8 ще поддържа Microsoft Wallet

0
15

Google бяха едни от първите популяризирали мобилните услуги за разплащания. Техният продукт Google Wallet обаче не може да се използва на всеки смартфон с Android, дори да поддържа технологията NFC. Microsoft, които тепърва правят крачки в този бизнес, са решили да не допускат същата ситуация. Те потвърдиха, че всеки един смартфон с Windows Phone 8 ще може да използва технологията Microsoft Wallet.

Единственото условие, разбира се, си остава поддръжката на Near-field Communication. Иначе, при покупка на всеки един смартфон с WP от магазин на мобилен оператор, услугата Wallet ще бъде предварително инсталирана не него. Достъпът до услугата ще се осъществява през специална плочка на заглавния екран на телефона.

Потребителите ще могат да регистрират дебитна или кредитна карта на която и да е банка, като същата тази карта ще може да бъде ползвана за покупки както в Windows Phone Store, така и в самите приложения, където тази опция е активна. Приложението Wallet освен това, ще позволява и на собственици на смартфони без NFC да ползват услугата при покупки от онлайн магазина им.

С поддръжка на NFC ще бъдат Nokia Lumia 920 и 822. Със сигурност обаче към тях ще се присъединят и много други необявени все още модели.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари