fbpx
30.8 C
София

Всеки четвърти потребител на Windows Phone преминава на Android

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.
Британският ритейлър Mobiles.co.uk проведе проучване сред 2300 души, които е трябвало да кажат какъв е сегашният им апарат и какъв е бил предишния. Въз основа на данните от анкетираните е сформирана доста нагледна таблица, показваща съотношението на лоялните фенове на мобилните платформи и тези, които новият им апарат е на нова операционна система.

Съдейки по публикуваните данни, правим заключение, че най-консервативните потребители са собствениците на iOS и Android-устройствата – от тях 81% преди това са имали аналогични устройства. Преданите фенове на Windows Phone се оказаха по-малко – само 58%, на BlackBerry – 30%, а собствениците на обикновени телефони, които не желаят да си купуват „умни“ апарати се оказаха мнозинство – 56%.

Най-интересното в случая е, че точно една четвърт от бившите потребители на Windows Phone са решили да преминат към Android, а към iPhone са преминали само 7%. В същото време, най-осезаемото попълнение от фенове в лагера на „плочките“ идва от Symbian, което разбира се е и съвсем логично. Най-голям отлив от BlackBerry, което е около една трета (34%) са избрали ОС на Apple, а 28% са за платформата на Google.

Също така трябва да се отбележи, че по-голямата част от феновете на обикновените телефони преминават директно към Android. Устройствата, базирани на тази система са много по-лесни за използване и по-достъпни, отколкото колегите им. Що се отнася до „миграцията“ между Apple и Android, тук предимството е в полза на платформата на Google – желаещите да преминат от iPhone към „зеления робот“ са почти два пъти повече от постъпващите в лагера на iOS.

Накрая считаме за важно да уточним, че тази статистика е актуална само за пазара във Великобритания, където е проведено и изследването, но предвид последните данни относно баланса на силите в глобален мащаб на мобилните услуги, то общото положение не е много по-различно.

Ще се радваме и вие да споделите какви са впечатленията ви от мобилните ОС, с които сте работили до момента.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини