Все повече потребители пазаруват през смартфона си

0
20

В мрежата се появи поредното интересно проучване на компанията ComScore, специализирана в изследванията на теми, засягащи дигиталния свят. Една от най-интересните точки в най-новия им доклад показва, че в големите страни в Европа един на всеки шест потребителя на смартфони използва устройството си, за да посещава сайтове за електронна търговия или си е инсталирал подобни приложения през последната година.

И въпреки че самото проучване засяга конкретно петте най-големи пазара, каквито са Франция, Германия, Италия, Испания и Обединеното кралство, то в крайна сметка е показателно за това на къде се развива пазара и в по-общ план.

Още по-впечатляващ е фактът, че средно един на всеки осем смартфон потребителя е осъществил поне едно електронно разплащане за последната година през своето устройство.

Оказва се, че една от най-пазаруваните стоки (4.3%) са дрехите и аксесоарите, следвани от книгите (3.2%), електрониката (3.1%), билети (3.1%), козметика и лекарства (2.1%)

Електронната търговия очевидно се радва да все по-голяма популярност и по всичко личи, че този ръст няма да се ограничи в следващите месеци, като все по-голяма част от транзакциите ще минават именно през смартфони.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари