fbpx
5.8 C
София

Всички потребители на Windows 10 вече могат да звънят от своите компютри към Android смартфоните

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Microsoft представи новата версия на приложението Your Phone (Вашият телефон) и сега стана възможно прехвърлянето на телефонните обаждания към персоналния компютър или лаптоп.

Досега тази възможност се предлагаше само в тестовата версия Windows 10 20H1. Но сега всичко работи със стабилната и тестовата версии на ОС Windows 10. Поддържат се само Android смартфоните, работещи под управлението на Android 7 Nougat и нагоре, в които е инсталирано приложението Your Phone, взето от Microsoft Store.

Основни възможности:

  • Получаване на входящите телефонните обаждания на компютъра или лаптопа
  • Осъществяване на позвънявания от компютъра или лаптопа към контактите в смартфона
  • Нулиране на телефонните разговори на компютъра чрез изпращане на SMS с предварително избран текст
  • Прехвърляне на позвъняванията към гласовата поща
  • Преглед на историята на позвъняванията от компютъра
  • Моментално прехвърляне на обажданията от телефона към компютъра и обратното
  • За използване на възможността за приемане на телефонните разговори на компютъра трябва да е осъществена Bluetooth връзка между компютъра и смартфона

Предполага се, че Microsoft прави тези нововъведения, понеже приближава излизането на Surface Duo. Този смартфон работи под управлението на Android и се предвижда да може съвсем тясно да взаимодейства с компютрите с Windows 10.

Появи се информация и че Microsoft работи съвместно със Samsung и се опитва да направи от Windows 10 и Android една обща екосистема. Връзка между десктоп платформите и мобилните устройства ще получат всички Android потребители, независимо от производителя, но в смартфоните на Samsung всичко ще работи по-бързо и по-отзивчиво.

Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Alletheya
Alletheya
1 година

е и … това всяко Voip приложение го има и не е свързано с прехвалената Уиндоус 10.

Goo
Goo
Отговор на  Alletheya
1 година

Ем, още един начин да се докопоат до лична информация. Да не мислиш, че им е много лесно да накарат хората да си предостаят информацията от телефоните под Андроид? Браво, много полезна услуга (за Microsoft).

Lowcow
Lowcow
Отговор на  Goo
1 година

Не, че не си прав ама така казано звучи всеедно андроид и гугъл събират по малко информация и едва ли не те шпионират по малко, което не е вярно защото докато маикрософт ползват тази информация за вътрешно ползване – гуггъл е компания за реклама съответно продава и споделя много повече. Това между другото го има ясно и в условията с които се съгласява като ползваш техни продукти.

Goo
Goo
1 година

Ама сигурни ли сме, че може и обажданията? Из описанието на апп-а няма нищо такова.

dedal
dedal
Отговор на  Goo
1 година

Няма защото този който ще ти подслушва разговорите е отпуска. Като се върне ще може.

Боко полупроводника
Боко полупроводника
1 година

Тоя смотан андроид кво само ми го предлагат?!? ОС писана от неграмотни и бавноразвиващи олигофрени не ми трябва!

радо
радо
Отговор на  Боко полупроводника
1 година

тоя „смотан“ андроид работи на няколко милярда устройства, или демек повече андроиди има от колкото „ябълки“ и „джамове“

Кокошка
Кокошка
1 година

Това го пробвах в инсайдърски Уиндоус. Работи, както се пише в статията, но не ме грабна. Иска телефона и компютъра да са свързани с блутут. Принципа на действие е същият като при колите – да вържеш телефона с мултимедията. Най-големият недостатък, според мен, е че няма синхронизация на телефонния указател на телефона с приложението „Хора“ в Уиндоус 10. Разбирам го индиеца като се фука, че сега съвместимостта на Уиндоус 10 с Андроид е много по-голяма, отколкото тази между Уиндоус 10 с Уиндоус 10 Мобайл, но това не го виждам. И не случайно толкова потребители на Лумия са разочаровани от съсипването… Виж още »

Гом плеър
Гом плеър
Отговор на  Кокошка
1 година

А ти как искаш да се свързва с компютъра по сателита ли? Вярно си кокошка с кокоши мозък.

Кокошка
Кокошка
Отговор на  Гом плеър
1 година

Ами искам да се свързва по WiFi мрежата или по мобилната мрежа, както прави това със синхронизацията на снимки, SMS-и и известията от приложенията в телефона.
Обяснявам ти като кокошка, за да можеш да ме разбереш правилно с пилешкия ти мозък

Нови ревюта

Подобни новини