Всички потребители на Windows 10 вече могат да звънят от своите компютри към Android смартфоните

10
7889

Microsoft представи новата версия на приложението Your Phone (Вашият телефон) и сега стана възможно прехвърлянето на телефонните обаждания към персоналния компютър или лаптоп.

Досега тази възможност се предлагаше само в тестовата версия Windows 10 20H1. Но сега всичко работи със стабилната и тестовата версии на ОС Windows 10. Поддържат се само Android смартфоните, работещи под управлението на Android 7 Nougat и нагоре, в които е инсталирано приложението Your Phone, взето от Microsoft Store.

Основни възможности:

  • Получаване на входящите телефонните обаждания на компютъра или лаптопа
  • Осъществяване на позвънявания от компютъра или лаптопа към контактите в смартфона
  • Нулиране на телефонните разговори на компютъра чрез изпращане на SMS с предварително избран текст
  • Прехвърляне на позвъняванията към гласовата поща
  • Преглед на историята на позвъняванията от компютъра
  • Моментално прехвърляне на обажданията от телефона към компютъра и обратното
  • За използване на възможността за приемане на телефонните разговори на компютъра трябва да е осъществена Bluetooth връзка между компютъра и смартфона

Предполага се, че Microsoft прави тези нововъведения, понеже приближава излизането на Surface Duo. Този смартфон работи под управлението на Android и се предвижда да може съвсем тясно да взаимодейства с компютрите с Windows 10.

Появи се информация и че Microsoft работи съвместно със Samsung и се опитва да направи от Windows 10 и Android една обща екосистема. Връзка между десктоп платформите и мобилните устройства ще получат всички Android потребители, независимо от производителя, но в смартфоните на Samsung всичко ще работи по-бързо и по-отзивчиво.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
6 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Alletheya
Alletheya

е и … това всяко Voip приложение го има и не е свързано с прехвалената Уиндоус 10.

Goo
Goo

Ем, още един начин да се докопоат до лична информация. Да не мислиш, че им е много лесно да накарат хората да си предостаят информацията от телефоните под Андроид? Браво, много полезна услуга (за Microsoft).

Lowcow
Lowcow

Не, че не си прав ама така казано звучи всеедно андроид и гугъл събират по малко информация и едва ли не те шпионират по малко, което не е вярно защото докато маикрософт ползват тази информация за вътрешно ползване – гуггъл е компания за реклама съответно продава и споделя много повече. Това между другото го има ясно и в условията с които се съгласява като ползваш техни продукти.

Goo
Goo

Ама сигурни ли сме, че може и обажданията? Из описанието на апп-а няма нищо такова.

dedal
dedal

Няма защото този който ще ти подслушва разговорите е отпуска. Като се върне ще може.

Боко полупроводника
Боко полупроводника

Тоя смотан андроид кво само ми го предлагат?!? ОС писана от неграмотни и бавноразвиващи олигофрени не ми трябва!

радо
радо

тоя „смотан“ андроид работи на няколко милярда устройства, или демек повече андроиди има от колкото „ябълки“ и „джамове“

Кокошка
Кокошка

Това го пробвах в инсайдърски Уиндоус. Работи, както се пише в статията, но не ме грабна. Иска телефона и компютъра да са свързани с блутут. Принципа на действие е същият като при колите – да вържеш телефона с мултимедията. Най-големият недостатък, според мен, е че няма синхронизация на телефонния указател на телефона с приложението „Хора“ в Уиндоус 10. Разбирам го индиеца като се фука, че сега съвместимостта на Уиндоус 10 с Андроид е много по-голяма, отколкото тази между Уиндоус 10 с Уиндоус 10 Мобайл, но това не го виждам. И не случайно толкова потребители на Лумия са разочаровани от съсипването… Виж още »

Гом плеър
Гом плеър

А ти как искаш да се свързва с компютъра по сателита ли? Вярно си кокошка с кокоши мозък.

Кокошка
Кокошка

Ами искам да се свързва по WiFi мрежата или по мобилната мрежа, както прави това със синхронизацията на снимки, SMS-и и известията от приложенията в телефона.
Обяснявам ти като кокошка, за да можеш да ме разбереш правилно с пилешкия ти мозък