Всички смартфони на Xiaomi с OLED екрани ще поддържат функцията DC Dimming за защита на зрението

1
1331

Представеният през месец март тази година геймърски смартфон Black Shark 2 стана първото мобилно устройство на Xiaomi с поддръжката на технологията DC Dimming. Това е нов метод, който по софтуерен път премахва вредното за очите трептене предизвикано от използването на ШИМ и е характерно за всички OLED матрици.

През месец април излезе обновяване за флагманския смартфон Xiaomi Mi 9, което добави DC Dimming функционалността. А преди една седмица вицепрезидентът на Xiaomi и ръководител на Redmi съобщи, че технологията ще се появи и в Xiaomi Mi 8 и Mi Mix 3. А днес бе официално обявено, че тази функционалност ще бъде добавена във всички смартфони на компанията с OLED дисплеи.

Съответното обновяване за Xiaomi Mi 9 трябва да излезе на 2 май, а останалите смартфони трябва да го получат в рамките на един месец. А в бъдеще всички нови смартфони на Xiaomi с OLED и AMOLED екрани ще се продават с предварителни интегрираната технология DC Dimming,

Да отбележим, че от началото на 2019 година за реализацията на собствени функции за борба с трептенето, предизвикано от ШИМ, анонсираха няколко китайски производители на мобилна електроника, включително Oppo, Meizu и други. Проблемът с трептенето на екрана при ниска яркост наистина съществува и разработчиците са живо са заинтересовани в неговото премахване, желателно по софтуерен начин.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
яхану
яхану

Браво!