fbpx
7.8 C
София

Всичко за Samsung Galaxy Note 20: Дати на представяне, новини и слухове

Най-четени

Серията Galaxy S20 на Samsung, за чието име имаше не една и две спекулации, беше представена преди по-малко от два месеца, а интереса и продажбите са повече от впечатляващи за Samsung. С най-високият модел Galaxy S20 Ultra, не можем да имаме съмнение, че това са едни от най-добрите смартфони на годината. Но както добре знаем, след Galaxy S серията, която в началото на всяка година ни развълнува, следва и още по-авангардна, мощна и надградена серия смартфони от Samsung, която съчетава най-доброто от мобилните технологии, което производителят е успял да създаде през изминалите месеци – серията Galaxy Note

В тази статия, събрахме всичко най-важно за смартфоните Samsung Galaxy Note 20, които предстои да излязат – очаквани дати на представяне, параметри, цени, слухове и предварително изтекла информация.

През януари 2020 г. южнокорейският технологичен гигант направи неочакван ход, който месеци преди това будеше любопитството ни – беше представен бюджетният Samsung Galaxy Note 10 Lite, който беше продължение на Galaxy Note 10 серията, и до момента все още е един от най-евтините начини да се сдобиете с голям смартфон с параметри от най-висок клас, премиум усещане и писалката S-Pen. Не знаем дали тази година ще има наследник – Galaxy Note 20 Lite, но предвид колко след официалното представяне на смартфоните от серията излезе този модел, определено е твърде рано да мислим за него и трябва да фокусираме вниманието си върху стандартните Galaxy Note.

И така, без да губим повече време, да преминем по същество. Какво знаем и какво очакваме от Samsung Galaxy Note 20?

Дати на излизане и цени

Предвид, че предишните поколения от серията Galaxy Note обичайно излизат през август или септември, тоест в началото на есента, очакваме Samsung Galaxy Note 20 да излезе през август 2020 г. За жалост обаче не можем да гарантираме нищо по въпроса, тъй като ситуацията с коронавирусната пандемия е напълно възможно да повлияе веригите за доставки и доставчиците на компоненти и на Samsung, или по други причини, например маркетингови, моделите да бъдат пуснати по-късно през годината.

Що се отнася до цените, миналогодишния Galaxy Note 10 беше пуснат на начална цена от 949 щатски долара, така че можем да очакваме цена от поне толкова, ако не и по-висока за Galaxy Note 20. По-голямата миналогодишна версия, Note 10 Plus струва с около 100 долара повече от стандартната, така че очакваме подобна разлика в цената и на Galaxy Note 20 Plus. Тези ценови политики днес са напълно обичайни за смартфоните от водещ клас.

Силно вероятно е серията Galaxy Note 20 на Samsung да дойде с 5G поддръжка за всички устройства в гамата, за разлика от миналогодишната серия Galaxy Note 10, при която единствено Note 10 Plus имаше версия с 5G. Също знаем, че ще се използва процесора Qualcomm Snapdragon 865, който идва с вграден 5G модем и е обичаен за всички флагмански смартфони на годината. Разбира се, нещата не стоят така за пазара на Европа, където производителят ще използва процесор Exynos.

Течове и новини

Все още има повече от половин година до пускането на Samsung Galaxy Note 20, но има няколко потенциално разкриващи течове, които ни дават първи поглед върху това какво ще представлява смартфона.

Както вече споменахме, почти гарантирано е, че апаратите ще идват с процесор Snapdragon 865 в комбинация с 5G модема Snapdragon X55, който ще осигури възможността за 5G поддръжка. В допълнение, наскоро в социалната мрежа Twitter бяха публикувани резултати на предполагаем Antutu Benchmark на Galaxy Note 20, от които става ясно, че устройството идва с процесор Snapragon 865, а не Snapradon 865 Plus, както може би някои очакваха. Ние обаче сме по-скоро скептични към тези резултати, предвид факта, че все още е твърде рано, за да има възможността някой да се е сдобил с дори мострена бройка на Galaxy Note 20 и да е провел Antutu Benchmark тест с нея. Все пак информацията не е за подценяване и я отбелязваме.

Друг източник твърди, че Samsung Galaxy Note 20 може да има батерия с капацитет от около 4000 mAh – увеличена спрямо миналогодишния капацитет на Galaxy Note 10 от 3500 mAh. Този нов предполагаем размер съответства на размера на батерията на Galaxy S20 и вероятно означава, че Galaxy Note 20 Plus навярно ще има още по-голяма батерия.

Междувременно изтекли патенти и изображения предполагат, че под капака на Galaxy Note 20 може да бъде открит и спектрометър – компонент, който анализира обектите, за да установи химичния им състав. Макар това да не е първият телефон, който идва с такъв сензор, то със сигурност ще бъде първият масово популярен модел с подобна функционалност. Последният такъв смартфон беше Changhong H2 – не звучи особено познато, нали?

Samsung Galaxy Note 20 може да дойде с предна камера под дисплея

От южнокорейския технологичен портал The Elec и подкрепени от публикация в социалната мрежа Twitter на надеждния източник @Universelce, казват, че серията Samsung Galaxy Note 20 може да идва с предни селфи камери под самия дисплей, като по този начин производителя напълно ще може да избегне наличието на каквито и да било изрезки – капковидни, перфорирани или други, за разлика от плановете за тазгодишния iPhone 12, който изглежда все още ще остане с голяма и неприятна на мнозина от потребителите изрезка за предната камера и сензорите. Тази информация, разбира се остава непотвърдена.

120 Hz честота на опресняване

Друга информация също сочи, че Samsung Galaxy Note 20 може да има екран с честота на опресняване от 120 Hz, който ще бъде „по-фино настроен“, което отговаря на дисплеите на серията Galaxy S20. По повод честотата, наскоро се появиха оплаквания на потребители, които съобщават, че се появява странно позеленяване на екрана след промяна на честотата на дисплея при най-високия модел от серията – Galaxy S20 Ultra.

Дисплей

Когато става дума за дисплея, тук трябва да споменем, че се очаква Galaxy Note 20 да идват с извити отгоре, отдолу и отстрани ръбове на екрана, според изтекъл патент. Ако това се окаже вярно, смартфоните доста биха наподобявали миналогодишната серия Galaxy Note 10, която идва със същите извити ръбове.

Основният Samsung Galaxy Note 20 може да идва със само 128GB вградена памет за съхранение, поне в най-малкия вариант и за съжаление не можем да направим сравнение с миналогодишната серия, тъй като там липсва модел с това количество памет. Това предполага, че може да има и по-бюджетен модел в гамата, може би наследник на Note 10 Lite?

Преди представянето на Samsung Galaxy S20, в интернет изтекоха патенти, които показват телефон с дисплей, който се извива до края на задната част на тялото, с физически бутони, които стърчат от извивките на екрана. Дали това не е Samsung Galaxy Note 20? За съжаление не сме сигурни, тъй като е възможно дори да става дума за патент за телефон то 2021 г. (или такъв, който никога да не влезе в реален смартфон), но все още имаме очаквания.

По едно време дори видяхме патент за смартфон със сгъваема конструкция на Samsung, който много наподобява Galaxy S20, с разликата, че е сгъваем и също така се предполагаше работа със стилус. Напълно възможно е и това да е патент на Galaxy Note 20, но е по-вероятно да става дума за Galaxy Fold 2, който има шанс да бъде представен по същото време, в което ще видим и Galaxy Note 20, но да има поддръжка на стилус, за разлика от предшественика си Galaxy Fold.

Какво искаме и очакваме да видим от серията Samsung Galaxy Note 20?

Тъй като с това се изчерпват всички слухове и информация, изтекли до момента, ще си позволим да спекулираме какво биха искали да видят потребителите в тазгодишната авангардна серия смартфони на Samsung, на база нашите впечатления от отзивите, реакциите и коментарите във форумите, социалните мрежи и в нашия сайт.

 1. Повече възможности за S Pen

  S Pen е истински отличителен атрибут на Note серията на Samsung – стилус, който се прибира в самия телефон – какво по-удобно от това? Но като изключим няколкото нови възможности, които писалката получи през последните години, а именно бутон, който може да бъде използван за снимане или няколко нови жеста, S Pen остава предимно средство за писане и въвеждане.

  Вместо това бихме искали да видим как S Pen се развива до мултифункционално устройство за навигация с телефона. Би било много удобно да държите телефона на поставка или в ръка, да гледате видео и да използвате стилуса за превъртане или даване на пауза например. Още по-чудесно би било, ако възможностите на S Pen се разширят до универсално дистанционно за устройствата от семейството на Samsung.

 2. По-добри камери                                                                                              Както всяка година, ние се надяваме цифрите в параметрите на смартфоните непрекъснато да растат. И една от най-силните области на съвременните смартфони е мобилната фотография. Тъй като обикновено серията Galaxy Note получава леко променен пакет от предни и задни камери сравнено със серията Galaxy S, тази година се надяваме да видим още по-добри камери. Така например видяхме слух, че Samsung Galaxy Note 20 също ще идва със 108MP основна камера и до 5000 mAh капацитет на батерията – едни прекрасни параметри, ако се окажат реалност. С този капацитет, автономният живот на устройството с едно зареждане навярно би достигнал цели два пълни дни, дори предвид факта, че писалката S Pen се зарежда от самия смартфон.
 3. Още по-добри и безпроблемни дисплеи

  Високият клас смартфони на Samsung винаги е идвал с едни от най-добрите дисплеи на пазара за даден етап. Но невинаги обаче дисплеите са били безпроблемни – като пример можем да дадем проблемите с Galaxy S20 Ultra сега, но също така и Galaxy S8 и дори Galaxy Note 7, които имаха различни проблеми с екраните, които доведоха до много върнати бройки и неудовлетворени потребители. Вярно е, че това са предимно частни случаи, които далеч не касаят дори 1% от всички притежатели на споменатите модели устройства (изключваме Galaxy S20 Ultra, тъй като все още нямаме информация за настоящите проблеми, които ползвателите на устройството съобщават), но все пак се надяваме, че Samsung ще достигнат ниво, при което стотиците мнения в теми във форуми като Reddit и XDA за проблеми с екрана ще останат в миналото, а софтуера ще бъде оптимизиран и максимално стабилизиран да работи безпроблемно с дисплеите с честота на опресняване над 60 Hz – 75, 90 и дори 120Hz, към които производителите вече се насочват.

 4. По-евтино и достъпно 5G

  Samsung Galaxy Note 10 5G струва много повече от своите 4G колеги само с незначителни подобрения в спецификациите и камерите, което поставя свързаността и поддръжката на мрежите от следващо поколение извън възможностите на средностатистическия потребител, а това в никакъв случай не допринася за по-масовото им навлизане и увеличаването на достъпността им. Очакваше се 2020 да бъде годината, в която 5G мрежите ще започнат да навлизат масово, но изглежда че поради извънредната ситуация по целия свят около борбата с разпространението и заразяването с COVID-19, тези планове ще бъдат отсрочени с месеци напред във времето, а освен това все още сме далеч от фазата, в която масово смартфоните на пазара ще имат 5G поддръжка, били те и флагманските (все пак до момента Apple дори не са представили нито един 5G модел, за което анализаторите имат разнопосочни обяснения). Но не е нормално и производителите да искат двойно повече за 5G смартфон спрямо 4G – LTE версията му със същите параметри. Вярваме, че това е само начална фаза от навлизането на 5G смартфоните на пазара и с всяка изминала година от днес нататък смартфоните, поддържащи петото поколение мобилни мрежи ще поевтиняват в прогресия.

 5. Сходно качество между Snapdragon и Exynos версиите

  Наскоро споделихме петиция, в която потребителите искат от Samsung да спре с двойния стандарт на своите модели за американския и европейския пазар (главно така може да бъде очертано разделението между апаратите). Неотдавна също излезе видеоклип, в който се доказва, че един и същи модел смартфон с процесор Exynos прегрява повече и по-бързо и постига по-ниска обща производителност спрямо същия вариант с процесор Qualcomm Snapdragon, а това, което истински ядосва потребителите е еднаквата пазарна цена на и двата варианта. Надяваме се, че в следващите си серии Samsung ще минимизира двойния стандарт и макар и да използват процесори Exynos за някои свои модели, те няма да имат чак дотолкова големи разлики в производителността и качеството на работата. От друга страна, 5G поддръжката също е пряко зависима от използвания чипсет – както вече споменахме, Snapdragon 865 идва с вграден 5G модем, което е съществено облекчение при пускането на 5G поддръжка.

Това беше всичко, което вече знаем за предстоящите смартфони от висок клас Samsung Galaxy Note 20 и всичко, което можем да очакваме от тях на база предварителната информация и това, от което се вълнуват потребителите. Следете Kaldata за допълнителна информация, новини и течове относно очакваните флагмани на Samsung и бъдете в течение с всичко, което се случва в технологичния свят.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини