fbpx
4.8 C
София

Всичко за Samsung Galaxy Note 20 – новини, слухове и дати

Най-четени

Очаква се следващите флагмански смартфони на Samsung от гамата Galaxy Note 20 да бъдат представени на 5-ти август, според последните слухове и информация, с които разполагаме. В тази статия обобщихме всичко най-съществено, което сме чули за серията Galaxy Note 20 и за това какво можем да очакваме.

Бихме могли да очакваме много от иновациите и технологиите, които видяхме в Galaxy S20, както и S20 Plus и S20 Ultra да си проправят път и в серията Galaxy Note 20. Анализаторите предполагат, че до някаква степен и Samsung Galaxy Note 10 Lite, който всъщност беше представен през януари тази година, може да окаже влияние върху визията на моделите от Note 20 серията.

Ако отново има Galaxy Note 20 Lite, то Samsung определено няма да има поводи за притеснения по отношение на конкуренцията, особено от производители, които предлагат по-евтини смартфони със стилус. Освен това, с такъв модел компанията ще покрие целия спектър на пазарно търсене – от най-висок и авангарден клас, до най-достъпен производителен смартфон от висок клас със съвременни параметри, висока мощност и качество. Някои смятат, че предстоящата втора версия на сгъваемия Galaxy Fold 2 всъщност ще бъде най-високият клас от Note серията, но това изглежда слабо вероятно и е по-скоро плод на любителски слухове.

Преди да излезе Samsung Galaxy S20, ние очаквахме да бъде наречен S11, което предполагаше и предстоящата серия да се казва Note 11. Разбира се това почти няма шанс да се случи, но все пак сме длъжни да споменем, че по-рано видяхме изтекла информация, която предполага наличието на смартфон Galaxy Note 11, за който се казваше, че ще бъде представен през есента на 2020 г. и ще представлява базовия модел от серията Galaxy Note.

Обобщихме всички течове, информация и слухове за това какво можем да очакваме от предстоящата серия смартфони Galaxy Note 20. Освен това, сме събрали и списък с това, което потребителите най-много биха се радвали да видят в новата серия, който започва от това, че стилусът е една от най-важните части от идентичността на Note серията на Samsung и тази година бихме искали да видим повече възможности за S Pen – подобрен физически контрол, повече възможности за взаимодействие, повече жестове и други.

Дата на представяне и цени

Като се има предвид, че Samsung Galaxy Note серията обикновено е запазена за началото на есенния сезон на годината и досега моделите излизаха през август или септември, тази година датата е малко по-ранна и се очаква Samsung Galaxy Note 20 да бъдат представени на събитие, което ще се проведе на 5-ти август.

Едно нещо, за което можем да сме сигурни, е че смартфоните ще бъдат представени тази година и няма опасност пандемията от COVID-19 или икономическата и производствена криза да отложат представянето на моделите.

Що се отнася до цените, базовият Note 10 започна продажбите си в САЩ на начална цена от 949 щатски долара, така че можем да очакваме сходни ценови политики и при предстоящия базов Galaxy Note 20, ако не и по-високи. По-голямата версия, Note 10 Plus, струва само със 100 долара повече, така че очакваме и разлика в този диапазон между базовия модел и Galaxy Note 20 Plus. Тази ценова схема би кореспондирала напълно с повечето смартфони от най-висок клас, които вече видяхме от началото на годината и запазва установените пазарни стойности за устройства от такъв калибър.

Силно вероятно е цялата гама Galaxy Note 20 да има поддръжка на петото поколение мобилни мрежи (5G), като това ще бъде възможно благодарение и на мощния процесор Qualcomm Snapdragon 865, който идва с вградена 5G поддръжка и задвижва всички флагмански смартфони с Android през 2020 година.

Течове, слухове, новини и всичко, което е известно до момента

Макар и да има почти два месеца до представянето на серията Samsung Galaxy Note 20, вече има доста слухове и вътрешна информация, придружени от разкриващи течове, които ни дават първи поглед върху това какво ще представляват моделите.

Да започнем с нещо разочароващо – не се очаква да има аналог на Samsung Galaxy S20 Ultra, тоест аналогично Galaxy Note 20 Ultra и изглежда, че Note серията тази година ще се състои само от два модела – „базовия“ Galaxy Note 20 и Galaxy Note 20 Plus. Същият източник, от който идва тази информация, обаче казва, че е възможно Galaxy Fold 2 да заеме позицията на Note 20 Ultra, излизайки на пазара като най-високото устройство от гамата Note 20 на Samsung за тази година.

Сега, нека разгледаме предварително наличната информация, с която разполагаме по съответните параграфи:

Дизайн и дисплей на Samsung Galaxy Note 20

Най-ясният ни поглед към възможния дизайн на Galaxy Note 20 идва от изтекли рендери, които показват, че устройството ще има 6,7-инчов плосък дисплей с почти никакви извити ръбове, единична предна селфи камера, позиционирана в кръгъл отвор и голям блок от сензори на основната камера, която на външен вид ще наподобява този на Galaxy S20.

Габаритните размери са съответно 161.8 x 75.3 x 8.5 mm, което би го направило по-дебел от 7,9 mm дебелината на Note 10 и въпреки големия дисплей, както вероятно се досетихте, тази информация се отнася за базовия Galaxy Note 20, а не за Samsung Galaxy Note 20 Plus. Добро начало, особено с размера на екрана, който определено би зарадвал потребителите, които непрекъснато искат повече и повече.

Рендерите показват също, че бутоните за захранване и контрол на силата на звука са изместени от ляво, като същата съдба има и слота за стилуса S Pen.

Последните изтекли изображения, които видяхме обаче показват подобен на първоначално очаквания дизайн, макар и с известни изменения – кръгли орнаменти около лещите на задната камера и леко извит дисплей, който наподобява извивките на Galaxy S20, но все пак далеч не е толкова извит, колкото миналогодишния Note 10.

Източникът на тези рендери казва, че очаква големият 6,9 – инчов екран на Samsung Galaxy Note 20 Plus с очаквани габаритни размери съответно 165 x 77,2 x 7,6 mm, да има лека издатина от блока на задната камера, поради по-дебелите сензори, които можем да очакваме да видим.

Заслужава си да се отбележи обаче, че тези размери на екрана противоречат на по-ранен теч, в който се казва, че размерът на дисплея ще бъде 6,42 инча с резолюция 2345 x 1024 за базовия Samsung Galaxy Note 20 и 6,87 – инчов екран с резолюция 3096 x 1444 за Samsung Galaxy Note 20 Plus, като и двата апарата би следвало да имат честота на опресняване на екраните до 120 Hz. Тук ние се въздържаме от собствена преценка, но е по-вероятно последните течове, с които всъщност започнахме, предполагащи по-големи размери на дисплеите, да се окажат достоверни, тъй като дори Note 10 Lite има 6,7 – инчов дисплей, а както добре знаем на пазара на смартфони има тенденция размерите на екраните непрекъснато да нарастват.

Имаме представа и за цветовете, в които ще идват смартфоните от предстоящата серия на Samsung. Предварителната информация, с която разполагаме, предполага варианти в сиви, златисти и зелени нюанси за Galaxy Note 20 и черен и златист цвят за Samsung Galaxy Note 20 Plus.

По-рано видяхме изтекли патенти, за които анализаторите предполагаха, че означават, че Samsung Galaxy Note 20 ще има възможност за сгъване на дисплея в горната и долната част, но това далеч не означава, че предстоящите смартфони наистина ще имат такава възможност. Няма спорове за достоверността на регистрирания патент, но запазването на интелектуално право от дадена компания, не означава, че тя непременно ще вложи и използва в реалните си продукти концепцията, която е лицензирала.

Така например други патенти, които станаха достояние веднага след представянето на първите флагмани на Samsung за годината – Galaxy S20, показват телефон с дисплей, който се извива чак до задната част на тялото, но с физически бутони, които се подават от извивките на екрана. Дали това е един от възможните дизайни на Samsung Galaxy Note 20? Отново, става дума за просто патент. Дори и да приемем, че той ще бъде реално оползотворен обаче, анализаторите и запознатите лица в областта казват, че няма начин да видим подобен смартфон на пазара преди 2021 г.

Друг важен детайл, който чухме, беше, че Samsung Galaxy Note 20 може да има екран с максимална честота на опресняване от 120 Hz, която е „по-фино настроена“. В информацията не се казва какво се разбира под „фино настроена“, но се предполага, че имат предвид коригиране на проблемите, които някои потребители на Galaxy S20 изпитаха при смяната на честотата при различните приложения – във форумите има оплаквания от притежатели на Samsung Galaxy S20 Ultra, при които екранът за няколко секунди „позеленява“ след смяна на честотата на дисплея. Освен това се очаква и промяната на честотата на опресняване да стане автоматизирана, с което да се спести енергия и да се удължи автономния живот на батерията – все пак 120 Hz е висока честота, която изтощава батерията осезаемо по-бързо, както могат да потвърдят притежателите на Samsung Galaxy S20 или S20 Ultra.

Samsung Galaxy Note 20 също така, както вече споменахме, ще идва с единична предна камера, за позицията на която обаче има разнопосочна информация. В началото на статията започнахме с по-новия теч, който предполага, че ще бъде центрирана в горната част на дисплея в малък кръгъл прорез, но по-ранни слухове казват, че всъщност ще се намира под големия дисплей.

Това може би изглежда малко вероятно, но нека не забравяме, че Samsung представи реклама, на която показва телефон, наподобяващ Note 20, на който обаче не се вижда никаква предна камера, така че предстоящата серия на Samsung може да донесе още промени със себе си. Разбира се, има и други обяснения за това – напълно възможно е и предната камера на смартфона да идва с изскачащ механизъм или просто ъгълът, в който се намира камерата да е затъмнен, в случай, че не е центрирана и за това да не се забелязва. –

Камери

Очаква се Samsung Galaxy Note 20 Plus да има основен сензор с резолюция 108MP, 12MP ултра широк сензор и 13MP перископен сензор, обединен с лазерна фокусираща система, която замества сензора на полет на Note 10.

Течът, от който идва тази информация предполага, че със сигурност няма да видим 100-кратното цифрово увеличение, на което се радват притежателите на Samsung Galaxy S20 Ultra, така че по презумпция можем да предположим, че увеличението ще бъде дигитално 10-кратно, макар че има слухове и за 50-кратно увеличение при Note 20 Plus. Интересното е, че това са единствените течове относно камерите на предстоящите смартфони, така че нямаме никакви предположения базирани на изтекла информация за това какво ще предложи базовия Note 20 на любителите на мобилната фотография.

Технически характеристики и батерия

Съвсем резонно се очаква Samsung Galaxy Note 20 да идва със същия Snapdragon 865 чипсет, с който идват и смартфоните от серията Galaxy S20, както и почти всички флагмански смартфони на пазара в момента. Чипсетът идва с вграден модем Snapdragon X55, който позволява 5G свързаност. Неизвестен обаче остава въпроса за поддръжката на 5G на Galaxy Note 20, които ще се продават на пазарите в Европа, тъй като за нашия регион се очаква Samsung да използва собствения си процесор Exynos 992, който няма вграден модул за 5G поддръжка.

Що се отнася до вградената памет за съхранение, се очаква Galaxy Note 20 да има само 128 GB вътрешно хранилище, поне за базовата и най-евтина версия.

Един източник твърди, че Samsung Galaxy Note 20 може да има батерия с капацитет от 4000 mAh, което е увеличение спрямо 3500 mAh батерията в Galaxy Note 10. Този нов размер ще го приведе в съответствие със Samsung Galaxy S20 и това потенциално означава, че можем да очакваме дори още по-голяма батерия в Galaxy Note 10 Plus.

Същият източник в по-късен доклад казва, че Galaxy Note 20 Plus може да има батерия с капацитет от цели 4500 mAh. Според данните, които имаме от официалната китайска база данни за сертифициране на мобилни устройства, Samsung Galaxy Note 20 ще идва с 25W бързо зареждане и ще поддържа 5G.

Освен датата на представяне обаче, не разполагаме с информация кога ще започнат реалните наличности и предлагане на смартфоните на пазара. Мнозина се опасяват, че затрудненията поради COVID-19, които производителите на компоненти и веригите за доставки изпитват в момента, могат да окажат пряко влияние върху забавянето на производството на Galaxy Note 20, но за момента няма такива индикации.

На този етап, това е цялата информация, с която разполагаме относно това какви ще бъдат параметрите и характеристиките на предстоящата серия флагмани Samsung Galaxy Note 20. Ще следим и ще ви информираме за нови сведения.

 


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини