6.7 C
София

Втори японски мобилен оператор намали цената на iPhone XR със $100

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Още един японски мобилен оператор обяви, че намалява цената на iPhone XR. През месец ноември миналата година операторът NTT Docomo съобщи, че намалява цената на най-достъпния iPhone от 2018 година със $100. Сега по същия начин постъпва и SoftBank.

В прессъобщението на SoftBank се казва, че мобилният оператор намалява цената на iPhone XR с 10 800 японски йени ($98,43 по днешния курс). Намалението на цената се осъществява в рамките на акцията iPhone XR Happy Price Campaign и влиза в сила от 30 януари тази година.

В различните вътрешни отчети на ритейлърите се казва, че Apple е упълномощила японските доставчици да намаляват цената на смартфона iPhone XR, поради по-ниските от очакваното продажби. Според японските медии, много от местните потребители предпочитат да купуват моделите Phone 8 и iPhone 8 Plus, поради по-ниската цена.

Едновременно с това се наблюдава падане на цените на смартфоните на Apple и в Китай. Цените на iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone XR осезателно са намалени в сравнение с цените отпреди два месеца. Така например, iPhone XR в Китай може да бъде закупен при цена 5399 юана или $798.

Apple допълнително удължи промоционалните акции по замяната на старите модели iPhone с новите XS и XR. За Япония тази възможност важи до края на месец февруари 2019 година.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини