Въпреки американските санкции, Huawei увеличи продажбите и прихода

7
680

Huawei публикува своя финансов отчет за второто тримесечие на тази година. Вижда се, че приходът на китайския технологичен гигант е нараснала с 23,2% в сравнение със същия период на миналата година. Резултатът е положителен въпреки санкциите на САЩ, след налагането на които можеше да се очакват негативни последствия.

Приходът на Huawei за Q2 2019 достигна 401,3 милиарда юана ($58,3 милиарда). Приходът на потребителското направление, което включва и продажбите на смартфони, е на ниво 220,8 милиарда юана ($32,1 милиарда), а от продажбата на телекомуникационно оборудване, включително 5G техника – 146,5 милиарда юана ($21,3 милиарда). Облачните услуги на Huawei, изкуственият интелект, дата центровете и Интернет на нещата донесоха на компанията 31,6 милиарда юана ($4,6 милиарда). Маржът на чистата печалба е с 8,7% по-висок в сравнение с година по-рано.

Продажбите на смартфоните на Huawei и Honor за първото полугодие са се увеличили с 24% (на годишна база) и са достигнали 118 милиона екземпляра. Huawei посочва, че към днешен ден има сключени 50 договора за изграждане и развитие на 5G мрежи и е доставила над 150 000 5G базови станции в целия свят.

„Заложили сме такъв фундамент, че бележим ръст дори след като бяхме включени в черния списък на САЩ. Това не означава че няма да се сблъскаме с нови трудности. Те могат да повлияят на темпа на нашето развитие, но само в краткосрочен план“ – каза председателят на борда на директорите на Huawei Лян Хуа.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Дерзай Десподов, всеки ден по три-четири за Хуйвей. Кажи сега как Тесла ще загроби премиум марките. Ти усещаш ли се поне малко. Едно време така с Тошо ни облъчваха. 🎃

Един
Един

Щото сега не те облъчват с Бойко .

Memo
Memo

По добре Бойко–отколкото комунисти…….поне съм живял и в него време….А за Хуавей си е нормално да се пише–една отлично развиваща се индуструя–не Американска,не Руска…

AxOx
AxOx

До Ozzy: свиквай, че света е монополизиран вече. Това значи, че ще има около 10 големи компании само и всички новини ще са само за тях…. защото няма да има нищо друго.
Ако не е Майкрософт, ще е Гугъл или Амазон, Huawei или Ябълката, Теслата, Adobe, … брей, почнах да се чудя какво остана… схващаш на къде бия…

Криско
Криско

Китайците просто ЛЪЖАТ яко…
Нищо подобно няма с продажбите им…

Макарон
Макарон

Не съм напълно сигурен дали е направено разграничение между приход и доход. Доходът е Приходи – Разходи, за това ли иде реч в статията?

Кико
Кико

Има техническа грешка с изписването на цифрите „Приходът на Huawei за Q2 2019 достигна 401,3 милиарда юана ($58,3 МИЛИОНА)………….Приходът на потребителското направление, което включва и продажбите на смартфони, е на ниво 220,8 милиарда юана ($32,1 МИЛИАРДА) и тн.