4.2 C
София

В Австралия и Малайзия стартираха продажбите на Moto G с две SIM-карти

Най-четени

Макар че пазарният старт на смартфона Moto G се състоя сравнително скоро, устройството вече се радва на висока популярност на онези пазари, на които то се продава официално, а възможностите на съвременната електронна търговия позволяват на всеки желаещ от всяка точка на света да си го закупи и без да чака той да „преплува“ океана – апаратът вече е достъпен и на европейския пазар.

Междувременно, в Австралия и Малайзия вече се предлага модификация на Moto G с възможност за инсталиране на две SIM-карти. На някои пазари такъв тип устройства се радват на устойчиво търсене, тъй като потребителите се опитват да оптимизират разходите си за комуникация чрез комбиниране на различни предложения на мобилните оператори.

Освен допълнителния слот за втора SIM-карта смартфонът не се различава по нищо друго от базовата модификация на апарата. Версията с 8 GB памет се предлага за 210 щатски долара, а Dual-SIM вариантът на Moto G може да бъде закупен срещу доплащане на още $ 30. Допълнителните 8 GB памет увеличават базовата цена на смартфона до $240, а доплащането за още една SIM-карта в него ще струва на желаещите да го закупят допълнителни 40 щатски долара.

Трябва да припомним, че устройствата на Google рядко биват оборудвани със слотове за карти с памет във формат microSD, тъй като потребителят има възможност да работи с „облачното“ хранилище на компанията, в което му се предоставя безплатно пространство от 50 GB за срок от две години, а още 15 GB дисково пространство е на разположение на собственика на телефона за ползване за неопределено време, така че при известна пестеливост то би могло да бъде напълно достатъчно. В допълнение, наличието на порт microUSB позволява информацията да бъде прехвърляна на външни носители.

В бъдеще производителят гарантира съвместимост с Android 4.4 (KitKat), но понастоящем устройството се доставя с Android 4.3 Jelly Bean. Очаква се в близко бъдеще версията на Moto G с две SIM-карти да се появи на пазарите и в други страни.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини