В бъдещите Galaxy ще се появи сензор за оценка на околната среда

2
139

Днес в сряда, 11 октомври 2017 г., Samsung е получила патент за вграден в смартфона сензор за анализ на замърсяванията на въздуха. Разработеният компонент може да анализира качеството на атмосферния въздух и да докладва на потребителя важна за околната среда информация, в която той се намира. Според издаденият в Южна Корея патент, сензорът може да бъде вграден в смартфони, таблети и смарт-часовници. Получаването на документа е отнело година и половина.

Според Samsung, съществуващите на пазара сензори са несъвършени — те са твърде големи или твърде малки и недостатъчно чувствителни. Полученият патентът е за изобретение с компактни размери, характеризиращо се с висока точност на показанията. Новият скенер ще бъде толкова плосък, че ще може да бъде поставен в смартфона, без увеличаване размера на корпуса.

Съвременните смартфони вече знаят как да предупреждават за надвиснала опасност. Анализът на качеството на въздуха и замърсяването — това е важна информация за жителите на най-големите градове в света, особено при гъсто населените райони на Азия. Сензорът ще направи оценка на чистотата на въздуха и ще докладва, когато трябва да се вземат мерки срещу замърсяването, като поставяне на маска. Хората, оставяйки зад граница, ще могат да проверяват данните в реално време и да предприемат необходимите мерки за защита.

По-рано, Samsung вече съобщи за Galaxy със сензор за UV-лъчения, предупреждаващ за повишена слънчева активност. Новият сензор ще бъде полезен и за по-голям брой потребители. Трудно е да се каже, кога изобретението ще се появи в новите смартфони на компанията, и дали ще има модел Samsung Galaxy S8, пуснат през 2018 година.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Toto PotoРусия ще фалира, Путин я докара до нищото Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Русия ще фалира, Путин я докара до нищото
Русия ще фалира, Путин я докара до нищото

На Българина не го интересува замърсяването на въздуха, водата и храната, има ли сланина, има ли ракия, всичко му е нормално. СЕЛЯЦИ!

Toto Poto
Toto Poto

Явно съдете по себеси!