В бюджетния iPhone ще липсва гласовият асистент Siri

0
12

Слухове за разработвания от компанията Apple бюджетен вариант на iPhone с предполагаемото име iPhone 5C се появяват почти всеки ден. Сред тях са и предвижданията на известния анализатор Джийн Мюнстер, който в доклад за инвеститорите предрече, че в бюджетния iPhone няма да бъде наличен гласовият асистент Siri.

Ще припомним, че Siri се появи за първи път в iPhone 4S и представлява система за въпроси и отговори, поддържаща разпознаване на реч. Услугата е реализирана и в текущия модел iPhone – iPhone 5.

Освен за липсата на Siri, Мюнстер изказа и редица други предположения относно бюджетния смартфон на Apple. Според него, устройството трябва да се появи през септември и ще струва около $ 300. Анализаторът също така смята, че iPhone 5С ще „изяде“ около 25% от продажбите от по-големия си и съответно по-скъп събрат iPhone 5S, който, съгласно слуховете и пазарната логика, Apple подготвя паралелно с бюджетния модел.

Според прогнозите на Мюнстер, iPhone 5S ще получи сензор за пръстови отпечатъци, който ще се използва за отключване на екрана, но не и за идентификация на потребителя при извършване на мобилни плащания, както се твърди в появилите се по-рано слухове. Още една новост в iPhone 5S, според Мюнстер, ще бъде новата версия на iOS. Като цяло, смята анализаторът, 5S не обещава съществени иновации. Те могат да бъдат реализирани в iPhone 6, чийто анонс прогнозите на Мюнстер предвиждат за 2014 година и който, пак според тях, ще разполага с екран с диагонал между 4,5 и 5 инча.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за