В доклад на UBI Research се появиха плановете на Samsung за три сгъваеми смартфона през 2021

0
204

Няколко слуха, които твърдят, че разкриват плановете на Samsung за пазара на сгъваеми смартфони през 2021, вече се появиха. Сега попаднах на един по-сериозен доклад, в който се разглежда тази тема, благодарение на SamMobile.

Той е изработен от UBI Research, компания, която се занимава с OLED проучвания

Според тяхната информация, корейската компания се готви да пусне три сгъваеми модела догодина. Самсунг започна приключението си с оригиналния Galaxy Fold, който не след дълго беше последван от Galaxy Z Flip.

В следващите 12 месеца се очаква да видим продължение на тези две серии под формата на Galaxy Z Flip 2 и Galaxy Z Fold 3 моделите. Според източника на информация обаче, очакваме и по-бюджетен сгъваем смартфон в лицето на Galaxy Z Fold Lite.

По отношение на последния модел, има няколко условности

За Lite сгъваем телефон на Samsung вече сме чували, но като част от Galaxy Z Flip серията. От UBI Research обаче сега отбелязват, че бюджетният модел ще бъде част от Fold семейството. От там разкриват и малко спецификации за дисплеите на устройството. Сгъваемият основен екран ще е с размер от 7 инча, а допълнителният ще бъде с размер от 4 инча.

Странното е, че се посочват същите размери и за Galaxy Z Fold 3.

Странно е, защото това е стъпка назад. Оригиналният допълнителен екран в Galaxy Fold беше с размер 4.6 инча. Потребителите обаче го определиха като най-голямата слабост на устройството. В Galaxy Z Fold 2 видяхме по-голям допълнителен екран – 6.23 инча. А сега се връщаме на 4 инча. Ще е интересно да видим повече подробности.

От другата страна виждаме, че селфи камерата може да е скрита зад този екран. Другото интересно е, че сгъваемият екран ще е достатъчно здрав, че на него да може да се работи с S Pen писалка.

Galaxy Z Flip 2 пък ще има по-голям 3-инчов допълнителен екран

В Galaxy Z Flip 2 според доклада ще има растеж. При първия Z Flip, допълнителният екран беше с малкия размер от 1.1 инча. Показва най-важната информация без да се отваря смартфона, но все пак хората поискаха една идея повече пиксели.

Това изцяло може да промени концепцията за използване на „мидичката“. Списъкът със задачи, които ще могат да се извършват от там ще стане доста сериозен. One UI 3 интерфейсът вече разполага с доста нови джаджи на екрана за отключване.

Как ви се струват въпросните промени, които със сигурност все още не могат да се приемат като категорични. Как предпочитате да се развие бюджетният сгъваеми смартфон – като Flip или като Fold?

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари