Аналитичната компания Counterpoint публикува изследване, показващо глобалните и регионалните доставки на смартфони за четвъртото тримесечие на 2017 година.

Глобалните доставки на смартфони са намалели с 3% спрямо същия период за миналата година, но са с 3% по-високи от предишното тримесечие. Световните продажби на Apple са спаднали с 1%, но доходът на компанията е най-висок, благодарение продажбите на iPhone X.

В Северна Америка, на първо място е Apple, с пазарен дял от 45%. На второ място в американския пазар се намира Samsung с дял от 20% и на трето място в САЩ е LG с пазарен дял 14%. Четвъртото и петото място са за ZTE и Lenovo, съответно с 10% и 4%.

В Европа, най-голям е пазарният дял на Samsung – 28%. На второ място в европейския пазар е Apple с 26%. Третото място е на Huawei с 13% европейски пазарен дял.

На азиатския пазар производителите на смартфони са подредени по следния начин: Apple — 15%, Oppo — 14%, Xiaomi — 13%, Huawei — 12%, Vivo — 11%.

В Латинска Америка, най-популярни са смартфоните на Samsung с 36% пазарен дял. Следват Lenovo с 13%, LG — 8%, Huawei — 6%, Apple — 4%.

В Африка положението е следното: Samsung 23%, iTel — 8%, Tecno — 8%, Apple — 6%, Huawei — 6%.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари