Най-голямата фабрика за произвеждане на смартфони официално отвори врати. Това се случи в столицата на Индия – Ню Делхи.

Заводът принадлежи на Samsung, а за неговото откриване специално мястото посети и президентът на Южна Корея – Мун Дже-Ин. Освен него, на събитието присъства и министър-председателят на Индия Нарендра Моди.

Основната идея на новата фабрика е да отговори на нарасналия интерес към този тип устройства. Според проучване на IDC през февруари тази година в Индия е имало 14% ръст в продажбите на смартфони. Общо за 2017 г. пък в страната са били продадени цели 124 милиона устройства.

От IDC допълват още, че Индия е с най-бързо разрастващия се смартфон пазар в света. Очаква се новата сграда на Samsung да помогне за създаването на още по 120 милиона телефони годишно. В нея ще се правят всички видове смартфони на компанията, а не само нискобюджетните.

В момента Индия е с вторият най-голяма пазар за смартфони в света, отстъпвайки само на Китай. За 2016 г. в страната е имало 360 милиона смартфон потребители, като до 2021 г. се очаква броят им да се увеличи на 780 милиона.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари