В Китай вече подготвят 6G мрежите

17
5855

След като администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп удължи ограниченията и забраните за Huawei с още една година, редица анализатори нарекоха отношенията между САЩ „Новата технологична Студена Война“.

Китайското правителство отговори на това като направи 5G технологиите приоритет в телекомуникациите на страната. САЩ от своя страна започна да оказва натиск върху другите държави да се отказват да използват 5G технологиите на Huawei. Но Китай измисли подходящ отговор и на това действия.

Компанията ZTE и мобилният оператор China Unicom подписаха договор за стратегическо сътрудничество в разработката на необходимите технологии за мрежите от следващо поколение – 6G мобилните мрежи.

Освен това, партньорите възнамеряват съвместно да изследват потенциалните ключови технологии на 6G мрежите, включително триизмерна връзка, използването на терахерцови честоти и други подобни. Предполага се, че ZTE и China Unicom ще проведат редица тестове и и анализи, за да постигнат показателите на бъдещите 6G мрежи. Това са скорост за обмен на данните 1 Tb/s, скорост на качване на данните от страна на потребителя 20 Gb/s и „обемна пропускателна способност“ 100 Gb/s на един кубичен метър.

Двата китайски партньора се заемат не само с разработката на необходимите стандарти на мобилната връзка от шесто поколение, но и активно ще работят върху използването и интегрирането на 6G в сателитните мрежи, IoT концепцията, глобалния интернет за транспортните средства и други.

5 2 гласа5 1
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари