В Китай вместо да купуват нов iPhone 7, само сменят корпуса

3
1533
В китайските интернет магазини станаха изключително популярни комплектите за визуално преобразуване на iPhone 6 в Phone 7. Информационната агенция Reuters счита, че това може сериозно да намали продажбите на Apple в Китай, които вече спаднаха поради сериозната конкуренция на азиатските производители.

opr-2

Китайските онлайн магазини започнаха да продават комплекти, с помощта на които iPhone 6 започва да изглежда точно като Phone 7. В комплекта са поставени имитация на камерата на iPhone 7 и други подобни.

Някои уеб-сайтове директно предлагат гравиране, замяна на корпуса и подмяна на някои компоненти. Много притежатели на iPhone 6 предпочитат да се откажат от закупуването на новия iPhone 7 и извършват този евтин ъпгрейд.

Нямам пари за закупуване на iPhone 7, а и според мен особено не си струва. Предпочитам само да сменя корпуса“ – каза пред Reuters служител на електронен магазин в Пекин. Според него, новият iPhone почти не се различава от предишния.

opr-1

Аналитиците на Reuters са на мнение, че тази нова тенденция може да намали продажбите на iPhone 7 в Китай, където според данните за четвъртото тримесечие на финансовата 2016 година (приключила на 24-ти септември), са спаднали с цели 30% до $8,78 милиарда.

Според икономистите, спадът на годишната и тримесечната печалба се дължи предимно на спада на продажбите в Китай, където местните Huawei Technologies, Xiaomi и Oppo оказват сериозна конкуренция.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари