В новите iPhone ще се използва копроцесора R1, който ще следи положението на телефона в пространството

0
1077

Уеб изданието MacRumors съобщи, че Apple ще използва в своите нови iPhone от 2019 година копроцесора R1 с кодово име Rose. Той ще бъде част от системата върху чипа Apple A13 и принципът му на работа прилича на копроцесора за движение от серията М, използван по-рано от корпорацията от Купертино.

Най-характерната особеност на копроцесора R1 е възможността за работа с много по-голям брой сензори, в сравнение с копроцесора за движение. Това е необходимо за получаването на съвсем точна информация за това, къде и в какво положение се намира новият iPhone. Допълнително чип от серията М обединява данните от електронния компас, жироскопа, акселерометъра, барометъра и микрофона.

В Rose е добавена поддръжката на сензорите на инерциалния измерителен модул (IMU), Bluetooth 5.1, информацията от свръхшироколентовия диапазон UWB диапазон и от камерата, като автоматично се извършва мониторинг на движението и оптична ориентация. Предполага се, че това нововъведение ще дублира възможностите на Apple Tag, но неговата точност ще бъде до 5 см плюс наличието на поддръжка на ориентация в допълнената реалност. Да напомним, че тези данни са неофициални.

Официалното представяне на новите iPhone 11 от 2019 година е обявено за днес в 20:00 часа наше време. Това ще стане в театъра „Стив Джобс“. Мотото на събитието е By innovation only (Единствено благодарение на иновациите).

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за