fbpx
4.9 C
София

В Ню Йорк откраднаха един и същ смартфон два пъти за ден

Най-четени

Смартфоните и таблетите са вещи, които все повече хора притежават. Фактът, че устройствата са мобилни и скъпи ги прави примамливи за крадците, а понякога се стига до същински абсурди, като този в Ню Йорк, когато един смартфон е бил краден два пъти за ден, съобщи Phonearena.com.

Случката станала на 23 ноември, когато 16-годишно момиче минавало през нюйоркски парк. По едно време я спрели три момчета, които откраднали нейния iPhone 4S. Момичето запомнило единствено това, че единият бандит имал розови маратонки и сигнализирало на първия срещнат полицай.

Междувременно крадецът решил да пласира набързо телефона и потърсил потенциален купувач. Веднага се появил такъв, но той поискал да разгледа телефона, за да се увери, че работи. Щом го взел в ръцете си обаче побягнал и така устройството било откраднато за втори път.

Първият крадец имал глупостта да се оплаче на полицията, а малко след това вторият бил заловен от органите на реда. Междувременно собственичката на злополучния телефон се возела в полицейска кола, търсейки крадеца с розовите маратонки. Момичето дало на полицая и номера на телефона. Той позвънил, а от другата страна отговорил друг полицай, който тъкмо разглеждал случая с двамата крадци. В крайна сметка те били арестувани, след като момичето пристигнало в участъка и разпознало първия крадец по обувките, а смартфонът бил върнат.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини