В ОС Windows 10 Mobile навярно ще има възможност за запис на телефонните разговори

0
151

Новата мобилна операционна система Windows 10 Mobile навярно ще има функция за запис на телефонните разговори. Потребителите отдавна искаха подобна функционалност за Windows Phone 8, но според Microsoft, поради особеностите на тази ОС, това няма как да се направи. Според неофициална информация, причина за това е, че две приложения не могат едновременно да получат достъп до микрофона и високоговорителя. След излизането на Windows 10 Microsoft Mobile версия 10149 се появиха данни, че в новата мобилна ОС на Microsoft ще могат да се записват телефонните разговори.

 

След инсталирането на версия 10149, с помощта на файловия мениджър може да се види, че редом с папките Documents, Downloads, Music, Pictures, Ringtones и Videos. се появява нова папка с име Recorded Calls. Ако се погледне приложението „диктофон“ в Windows Store, се вижда, че приложението има пълен достъп до тази папка. Уеб-порталът WindowsCentral счита това за доказателство, че ще има възможност за запис на телефонните разговори.

 

Тази функционалност се харесва на потребителите, но противоречи на законодателството на много държави. Навярно по време на записа периодично ще се появява специфичен звуков сигнал, понеже не се разрешава тайното записване на телефонни разговори.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари