В последната версия на Firefox за Android има освежен интерфейс и нови инструменти

1
39

Mozilla пусна в мрежата новата версия на своя браузър Android, която е предназначена за мобилната операционна система Android. Интерфейсът на браузъра е освежен, а за разработчиците са налични допълнителни инструменти, информира MobileBurn.

На новия външен вид ще могат да се насладят само собствениците на смартфони, които вървят с Android 2.3 Gingerbread. Firefox 6 за Android предлага подобрени възможности за изобразяване на по-висококачествени изображения и усъвършенствани опции за уголемяване на страниците, за да могат да се разглеждат добре на малките екрани, които са характерни за мобилните устройства.

В мобилния Firefox 6 са налице и подобрения при боравенето със сайтове, които са оптимизирани за устройства със сензорни екрани. Пример за такъв сайт е Google Maps. Не е забравена и производителността, по която също е работено с успех. Използването на паметта от мобилното приложение също е усъвършенствано.

Помислено е и за таблетите, които работят в средата на Android 2.3 Gingerbread. Налице са серия от модификации, които ще улеснят собствениците на таблети с операционната система на Google. Достъпни са специални шрифтове и бутони, които оптимизират работата с големи екрани. В следващата версия на Firefox ще бъде включена нова порция от подобрения за таблети, защото Mozilla отдава голямо значение на тези устройства в стратегията си.

Firefox 6 за Android се разпространява безплатно и може да се изтегли и инсталира от Android Market.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
myside
myside

Фен на десктоп версията, не чак толкова на мобилната. По-бавен браузър за Андроид не бях виждал 😀 Операта си хвърчи.Иначе да има си плюсове – добавките (Adblock,exit firefox[защото няма вграден] etc.), но не си струва само за това.