В САЩ създадоха мобилно приложение, което Ви помага да се наспите

0
18

Американски учени са създали специално мобилно приложение, което ще спомогне за увеличаване на продължителността и качеството на съня, записвайки мозъчните вълни в определени периоди от време, прекарани в различни стадии на съня.

Приложението Sleep Manager е синхронизирано със слушалки, които следят мозъчната активност и други сигнали по време на сън. Сензорът мери мозъчната дейност, мускулния тонус и движението на очите – всичко, което ще бъде изследвано в професионални лаборатории. Сигналите се предават чрез Bluetooth към устройства iPhone, iPad или Android, и след това се изпращат към сайта Zeo.

„Въпросът не е само в това колко спите, важно е и качеството на съня,“ – казва Бен Рубин, съосновател на приложението Zeo.

Според него, измерването на съня – това е само началото. След определяне на качеството на съня Zeo използва информацията за контрол на навиците по време на сън.

Проучванията показват, че когато хората са в етап на лек сън, те се чувстват по-бдителни, и именно по време на тази фаза приложението е в състояние да събуди потребителите.

Но не всеки е убеден, че Zeo може да гарантира точността на данните. Рубин се съгласява, че има ограничения за измерванията при нормални условия, но той добавя, че приложението е възможно най-близкото до полученото досега в професионални лаборатории за изследване на съня.

В проектът работи един експерт по изследване на съня, както и консултативен съвет, включващ специалисти от Харвардския университет и Университета на Колорадо в Боулдър.

Припомнете си, че през октомври миналата година германската компания Milchkristalle патентова специално нощно мляко, което трябва да помогне на хората, страдащи от безсъние.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари